Berit på «Borgen» ble Årets Havnevert

– En utrolig hyggelig påskjønnelse, var responsen da vi fortalte nyheten til havevert Berit Kaspara Signete Fredheim (30) på Oscarsborg gjestehavn. Hun konkurrerte mot flere populære gjestehavnverter langs kysten og fikk flest stemmer som Årets Havnevert 2014.

 – Vi har verdens hyggeligste gjester, forteller Berit til Båtens Verden. Det er ikke vanskelig å være hyggelig når båtfolket møter meg på en så hyggelig måte. Berit har vært havnevert på Oscarsborg siden 2009 og hadde i fjor 6 000 overnattinger på «Borgen» som båtfolk velger å kalle den populære gjestehavna.

– Gjestehavna har 110 plasser, hvor vi på de mest travle dagene har hatt 150 gjestebåter samlet. Hun forteller at de nå til påske hadde ferdig nytt oppgradert strømanlegg til to av bryggene. – I tillegg har toalettene blitt pusset opp og blitt flere. Nå står nytt dusjanlegg på tur samt vaskemaskiner. Dette kommer på plass i løpet av sommeren, forteller hun.

Per Otto Hansen i Oscarsborg gjestehavn AS er driver av havna og Berit datter i huset. I fjor fikk Hansen ny kontrakt med eier av havna, Forsvaret, for tyve år fremover. Havnevert Berit bor i havna og hun forteller at hun har fri hver mandag. Hun stortrives blant båtfolket og er ikke vond å be om noen inviterer henne inn på kaffe og en båtprat. På høst, vinter og tidlig vår livnærer Berit seg som frilanserfotograf. Hun presiserer at vi må takke alle som stemte på henne i konkurransen blant de andre havnevertene rundt om. – Tusen, tusen, takk sier Berit til Båtens Verden.

Båtens Verden kommer tilbake med utmerkelsen som kan spikres opp på veggen og annet som vi vil fortelle at Berit er Årets Havnevert 2014.