Årets Havnevert 2015 ble Inger Kristine og Stavern Gjestehavn

Vi oppfordret leserne til å stemme på hvilken havnevert de satte mest pris på i 2015. Vi fikk inn mange forslag, kysten rundt, og til slutt var det to gode havneverter som skilte seg ut. Inger Kristine Grønvold dro i fra i sluttfasen og sikret seg seieren.


Vi gratulerer med seieren, Inger Kristine, og vi vil samtidig takke alle dere som sendte inn og foreslo deres egen favoritthavnevert. Vi i redaksjonen var ikke overasket at det ble nettopp Stavern Gjestehavn og Inger Kristine Grønvold som gikk av med tittelen «Årets Havnevert 2015».

– Først vil jeg sende en stor takk til alle de som har stemt meg frem, og jeg er overveldet over alle hilsener og de tilbakemeldinger jeg har fått, sier en glad vinner fra Stavern, og fortsetter:

– Jeg tenker at det å drive en gjestehavn som gir slike resultater betyr at man er tilstede og ser hvert enkelt menneskes behov. Å tilrettelegge, ha god oversikt over gjestehavna, plassering av båter, være tydelig og imøtekommende, samt ydmyk, er vel de viktigste oppgavene. Som jeg sier til de herlige ungdommene som jobber hos meg, så er det å ha roen og ønske dem velkommen til gjestehavna veldig viktig. Stå klar og hjelpe til med fortøyning, ønske dem velkommen og ikke mase om havneavgiften med en gang, da vi går flere runder i løpet av dagen og kvelden. De må få slappe av, og komme seg litt til rette. Dette for at vi ikke vet hva de eventuelt har opplevd ute på «havet», så en varm velkomst uten stress er et godt førsteinntrykk til gjestene. Også må de jo få tid til en «ankerdram», da blir de så i godt humør atte, forteller verten.

–Det er også viktig å vise dem at det er jeg som er «sjefen» her, men samtidig ta i mot råd og hjelp da ingen er helt feilfrie. Jeg har lært utrolig mye av båtfolket, forteller Inger Kristine.

– En annen viktig ting er jo at jeg har et utrolig godt samarbeid med Larvik Havn. De har gitt meg tilliten og stiller opp på strak arm, om det er noe jeg trenger eller at det må fikses noe i gjestehavna. Samarbeid med øvrige næringsdrivende har også vært veldig viktig. Stavern by har noe å tilby hver og en, og alt ligger kun fem minutter unna. Har du først vært i Stavern, ja da kommer du tilbake. Larvik kommune er under spennende utvikling, også ved sjøfronten, så her er det bare og følge med på utviklingen, formidler den hardtarbeidende havneverten.

– Jeg starter arbeidsdagen 07:30 og er på plass til midnatt sommeren igjennom. Sliten, å nei da, blir ikke sliten av å være i sammen med min «store familie» som gir meg så enormt glede og energi. For det er akkurat slik vi føler det, en stor familie som tilrettelegger for en god atmosfære. Har de det bra, har jeg det bra. Og trenger jeg hjelp, da setter jeg i gang båtgjestene, også er vi lagspillere og får løst et problem, for problemer, nei det er ikke noe vi vil ha i gjestehavna. Så enkelt, forteller hun.

– Det er også viktig for meg og ikke gjøre forskjeller, for her er det ikke snakk om jo større båter, jo finere plasser. Her skal alle behandles likt og få den samme servicen, forteller Grønvold. Det siste hun her sier har båtfolket oppfattet som svært positivt.

Små gleder i hverdagen er viktig, som å være behjelpelig med vask av klær. Ofte når maskinen ikke er ledig tar jeg med tøyet dems hjem, vasker og tørker det. Så får de rene klær med brettekanter på morgenen, når jeg vekker dem til nystekte bakevarer fra Nevlunghavn Bakeri. Dette er en god start på dagen, for dem og for meg. De firbente skal også ha det godt, de får alltid en liten god’bit av meg. Nei, og være havnevert er en enkel og givende jobb. Bare gjør de rette tinga, og ikke minst jeg er meg sjæl, avslutter en smilende fornøyd Inger Kristine.

Tidligere vinnere:
2014: Berit Fredheim, Oscarsborg Gjestehavn