– Den har alt for fiske og overnatting

Sjøegenskaper, trygghet til sjøs, drivstofføkonomi, godt håndverk, plassutnyttelse og et stort akterdekk ble utslagsgivende da Paul Midtun ønsker seg mer bokomfort og et utvidet båtliv.

I Bergen Motorbåtforening ligger Paul Midtun sin nye Nord Star 26+. Siden han fikk overlevert båten i fjor sommer har han logget nærmere 100 motortimer og båten benyttes flittig til fiske, kvelds- og weekendturer med kona og familiens to hunder.

– Jeg har vært båtinteressert så lenge jeg kan huske. Det startet med en Askeladden-jolle med 4 hk., og min første egne båt var en Quicksilver 605 Captur i 2021. Etter seks måneder oppgraderte jeg til en Askeladden P80 og etter to gode år ønsket vi oss mer bokomfort og samtidig en båt tilpasset bruk i all slags vær hele året. Valget falt på en Nord Star 26+ som vi kjøpte ny fra importør Tysse Maritim, forteller Midtun.

Paul, kona Elisabeth og hunden Lexi nyter livet på akterdekk om bord på sin Nord Star 26+.

Hvordan opplever du båten nå etter første sesong?

– Jeg anser 26+ som båtens svar på by-bobilen. På mange måter det perfekte kompromiss. Den har alt man trenger, selvsagt noe kompakt. Vi reiser ofte til et sted og bruker båten som base for andre aktiviteter. Det er helt greit med plass i kabinen for 2-3 personer for en helg, men etter en uke med drittvær så skjer det selvsagt at jeg drømmer en om noe større Nord Star, sier han engasjert og fortsetter:

– Jeg hadde høye forventninger til denne båten, og har på ingen måte blitt skuffet. Skroget er lettdrevet, den har meget god respons på gasspådraget, gode sjøegenskaper og er godt sammenskrudd. Når du kjører i litt sjø er det stille og tyst om bord. Nå angrer jeg litt på at jeg ikke bestilte den med 4kW varmer istedenfor 2kW, for båten brukes hele året og jeg undervurderte volumet i båten da jeg bestilte den.

20230713_202527
20230917_100257-1024×576
20230901_125741-1024×576
20240111_145459-1024×576

Båtlivet er livsstil

Paul har båtplass i Bergen Motorbåtforening og bare det å være om bord, treffe bryggenaboer og dele erfaringer er blitt en stor del av båtlivet.

– Det beste med båtlivet må være å kjenne på roen du opplever med å være på sjøen, besøke steder som ellers ville vært vanskelig tilgjengelig og oppsøke fiskeplasser langt fra land. Jeg er også blitt veldig glad i båtlivet der vi ikke kaster fortøyningene. Både i båtforeningen og gjestehavnene. Miljøet er utrolig koselig, og det blir en livsstil.

"Det beste med båtlivet må være å kjenne på roen du opplever med å være på sjøen, besøke steder som ellers ville vært vanskelig tilgjengelig og oppsøke fiskeplasser langt fra land"

Er du fornøyd nå, eller begynner 3-fotssyken å sige på?

– Nord Star 26+ dekker de behovene vi har i dag, men når vi etterhvert blir flere på tur vil det nok kreve en litt større båt. Med alle de positive erfaringene jeg har med Nord Star og Tysse Maritim er det ikke tvil om at Nord Star 31+ er øverst på min fremtidige ønskeliste. For meg er det den ultimate bobåten, tatt i betraktning alle de gode egenskaper styrhusbåt-konseptet gir, avslutter han.