Dette er Mercurys nye elektriske motor

Mercury Avator er Mercurys neste skritt innenfor marin innovasjon. Nå er første modell lansert, og Avator 7.5e tilsvarer en 2,5-3 hk firetakter, med en rekke smarte innovasjoner. Noe nyheten allerede har vunnet pris for.

Den elektriske Avator 7.5e-motoren fra Mercury, som ble introdusert i januar i år, inntok førsteplassen i kategorien elektrisk motor / batteridrevet fremdrift / hybrider under Miami International Boat Show.

Mercury har utviklet den elektriske utenbordsmotoren Avator 7.5e med en misjon om å gjøre båtlivet enda mer tilgjengelig og bærekraftig, med enkel betjening, konnektivitet og smart batteriteknologi. Utenbordsmotoren genererer en effekt på 750 W på propellakselen og leverer ytelse i form av hastighet og akselerasjon lik utenbordsmotoren Mercury FourStroke på 3,5 hk. Utskiftbare batterier, hurtigkoblingssystem og intuitive kontroller gjør oppsett og betjening enkel. En tydelig fargeskjerm viser batterilading og rekkevidde, og bidrar til at føreren får en trygg følelse på vannet.

7.5e er første modell ut i Avator-serien, og allerede har Mercury annonsert at det senere i år skal vises konsepter for utenbordsmotorene Avator 20e og 35e, som vil være på markedet i løpet av 2023.

Allsidig motor

Nye Avator 7.5e er perfekt for småbåter, som slepejoller, aluminiums- og rotasjonsstøpte båter, samt gummibåter. Motoren leveres med styrekult eller fjernstyring.

– Avator 7.5e er langt mer enn bare en utenbordsmotor. Vi har utviklet et helintegrert fremdriftssystem, fra avanserte kontroller, propeller og digitale instrumenter til en helt ny, tilhørende mobilapp, forteller direktør for produktutvikling hos Mercury, Tim Reid. For eksempel viser en tydelig fargeskjerm batterilading og rekkevidde, og bidrar til en trygg følelse på vannet. Den samme informasjonen har du også tilgjengelig på mobilappen.

Reid understreker at Avator og alle dens komponenter og funksjoner er utviklet med samme krav til kvalitet, holdbarhet og pålitelighet som alle Mercury-produkter.

Utskiftbart batteri

Avator er fra starten av designet for effektivitet og og benytter et avansert litium-ion-batterisystem, optimalisert for rekkevidde og maritimt bruk. Batteriet er på 1 kWH og utviklet i samarbeid med batterispesialistene hos Mastervolt, konstruert for bruk på sjøen. Smarte ladere overvåker hele tiden spenningen og strømmen, noe som bidrar til sikker og effektiv lading. Laderne kan også slå seg av slik at batteriet beskyttes hvis det oppstår problemer, og den digitale smartskjermen viser hele tiden gjeldende ladestatus og estimert driftstid.

Høyt dreiemoment

7.5e er bransjens første elektriske motor med transverse flux motorteknologi, som gir en pålitelig og stillegående kraft. Motoren genererer effektivt et høyt dreiemoment og maksimerer batteriets levetid og rekkevidde, samtidig som den bidrar til raskere akselerasjon og mer effektiv totalytelse. Dessuten gir Avator en båtopplevelse uten eksos og direkte utslipp. I tillegg er hver elektriske utenbordsmotor konstruert med komponenter som kan resirkuleres og gjenbrukes.

Fakta:

Basert på Testing med Lund «Veer» og Avator 7.5e
Avator 7.5e kan kjøres ca 60 minutter på full fart med fulladet 1kwh batteri
100% fart = ca 1 time
75% fart = ca 3 timer
50% fart ca 6 timer