Dette er Mercurys nye V12 på 600 hk.

Mercury har utviklet den mest banebrytende, kraftfulle og nyskapende utenbordsmotoren i Mercurys historie. Dette er 7,6 l V12 600 hk. Mercury Verado.

– Ved å utnytte våre avanserte tekniske og konstruksjonsmessige muligheter har vi omdefinert ytelsen til utenbordsmotorene fullstendig. V12 Verado gir båtfolk overlegen frihet, luksus og kraft til å leve ut lidenskapen på vannet. Dette er rett og slett en bemerkelsesverdig motor som vil endre fremtiden for båtlivet, forteller president i Mercury Marine, Chris Drees.

Mercury Marine har over åtti års erfaring med å bygge båtmotorer, har en egen divisjon for racing og har de siste årene lansert en rekke funksjoner som gjør båtlivet enklere og tryggere for brukerne.

Nye Verado 600 er verdens første V12 utenbordsmotor, har et vanlig innsugningssystem, et stort sylindervolum og Quad-Cam topplokk (fire kamaksler) – som genererer et imponerende dreiemoment som får tunge båter hurtig opp i plan, og som akselererer raskt opp til toppfart.

Styrbart undervannshus

Den revolusjonerende utenbordsmotoren har også fått bransjens første to-trinns automatgir som optimerer turtall i henhold til arbeidsbelastningen, og dermed gjør det mulig å gi en kraftig akselerasjon og effektiv ytelse i marsfart. Motoren oppleves som utrolig stillegående og vibrasjonsfri.

Mercury er også først ute med et styrbart undervannshus. Undervannshuset svinger uavhengig av motorhodet – som holder seg i en plassbesparende, fast posisjon. Dette gir mer plass til konfigurasjoner med flere motorer og en større styrevinkel som tillater smidigere håndtering. De kontraroterende propellene gir også et bedre grep i vannet når båten legges til brygger og ved andre manøver i trange farvann.

Mercury er også først ute med et styrbart undervannshus. Undervannshuset svinger uavhengig av motorhodet – som holder seg i en plassbesparende, fast posisjon.

Effektiv drivstofføkonomi

Mercury har gjennom de siste årene investert 1,5 milliarder dollar i modernisering, utvikling og effektivisering av produksjonen, og et av resultatene er nye V12 Verado.

Og selv om vi snakker om en V12 lover Mercury en eksepsjonell drivstofføkonomi og rekkevidde. Det samme gjelder et lydnivå og en gange som gjør at du kan føre en samtale mens motorene går.

– Vi legger ned mye innsats for å bli bedre i stand til å omdanne kreative ideer til praktiske, funksjonelle og pålitelige løsninger. Dette arbeidet har gitt oss et godt utgangspunkt der vi kan forutse og reagere på endringer i markedet.

Mercury V12 600 hk. kan kjøres i 200 timer mellom oljebytte og en driftstid på fem år eller 1 000 timer for annet vedlikehold.

Enklere vedlikehold

Et annet viktig moment er vedlikehold av motoren. Den nye 600-hesteren fra Mercury kan kjøres i 200 timer mellom oljebytte og en driftstid på fem år eller 1 000 timer for annet vedlikehold. Motoren har en nyskapende serviceluke i motordekselet som gjør det enkelt å vedlikeholde viktige komponenter uansett hvor du befinner deg på sjøen. Det betyr at du ikke behøver å ta båten opp på land for nødvendig service. En annen viktig funksjon er den kraftfulle generatoren på 150 A, som sørger for god lading om bord.

Nye Mercury V12 Verado er beregnet for tunge båter med flere i installasjonen, men fungerer også som singel-montering.

Sammen med selve motoren tilbyr Mercury utstyr som skal gjøre båtkjøringen morsommere, tryggere og enklere. Standardkontrollen har en forbedret ergonomisk utførelse og trykknappskontroll for systemer som Active Trim. Du får også smidig giring og direkte svar på gassen kombinert med elektrohydraulisk styring for en bedre kjøreopplevelse. V12 Verado er også kompatibel med Joystick Piloting, som både gjør at du kan manøvrere båten enklere og mer intuitivt, samt kommer med «digitalt anker» som gjør at båten holder posisjon.

Takket være Mercury VesselView kan du også overvåke motordata, kontrollere digitale SmartCraft-utstyr, vise sjøkart og ekkolodd – og til og med styre underholdningssystem om bord.

Mercury V12 600 hk. Verado finnes i tre nyanser av hvit (Cold Fusion White, Warm Fusion White og Pearl Fusion White) i tillegg til tradisjonelle Phantom Black.

Høster heder og omtale

Etter at Mercury lanserte sin største utenbordsmotor i historien tidligere i år har det ikke latt vente på seg med kritikerros fra både presse og bransjen.

Blant annet ble Mercury Marine tildelt “Innovation Award Honoree” for den revolusjonerende motoren. Dette er andre gang Mercury blir hedret med den høythengende prisen – sist gang var i fjor med 1st Mate-systemet.

Juryen trekker blant annet frem den eksepsjonelle drivstofføkonomien og dermed redusert klimaavtrykk og merverdi for båtbrukeren, sammen med Mercurys industriledende teknologi – som den første automatiske girkassen på en utenbordsmotor og doble, avanserte kontraroterende propellere.

V12 Verado har gitt båtbyggere nye muligheter gjennom å kunne erstatte store og tunge dieselmotorer. Motoren, som av mange blir regnet som den mest innovative motoren i marinebransjen og Mercurys kraftigste i historien, har blitt så populær at den er sluttsolgt for 2022.