Høstnyhet for småbåtfolket

Mercury har nylig lansert to nye drivstoffeffektive påhengsmotorer som yter 25 og 30 hk. Lavere vekt, bedre ytelser er nøkkelord for de nye FourStroke-motorene som er lettest i sin klasse.

De nye motorene gjør det enkelt å reise ut på eventyr. Våre nye motorer er svært pålitelige og representerer et enkelt og forutsigbart båthold, forteller markedsansvarlig Heidi Nilsson i Mercury Marine Norge.

25 eller 30 hk

Begge motorene er tresylindret og har samme slagvolum på 500 cc. De byr på både power trim og tilt. Du kan enkelt justere trimstillingen med en bryter på gasshendelen.  Dette er særlig fordelaktig for små båter og tung last. Designmessig har de fått et mer moderne utseende, men kanskje viktigst er at de er både lettere og mer effektive. Motorene er svært stillegående takket være en velbalansert motorkonstruksjon samt nye, myke gummifester som isolerer og leder bort vibrasjoner. Selv i dorgefart sørger den 17 amperes dynamoen for effektiv batterilading slik at elektronikken ombord fungerer slik den skal. Og apropos dorge; de nye motorene er utstyrt med dorgekontrollen Troll Control som gjør det enkelt å opprettholde en målrettet dorgefart ved at turtallet til motoren låses. Denne funksjonen kan justeres i trinn på 10 o/min for å motvirke endringer i vind, retning og strøm. 

Den elektroniske drivstoffinnsprøytningen gir sikker start under alle forhold.

Enkelt vedlikehold

Mercury har gjort det enkelt for båteieren med et system for skifte av olje uten søl, og filtre som er enkle å ta ut. Likeledes en girkasse som kan tømmes helt, uansett tiltposisjon. De elektroniske komponentene er forseglet og alle overflater er svært holdbare, og Mercury byr også på bransjens mest avanserte korrosjonsbestandige legering som sikrer pålitelig drift i mange år.

De nye motorene er utstyrt med Mercurys unike styrekult.

Avansert styrekult

De nye motorene er utstyrt med Mercurys unike styrekult som gjør det mulig å stille inn grepet for venstre- eller høyrehåndsgass, samt justere vinklene på styrekulten sidelengs for optimal kontroll – enten du står eller sitter. Gassfriksjonen kan dessuten reguleres slik at den holder konstant fart. Du kan selvsagt også installere motoren med ratt og fjernkontroll. Uansett løsning vil de nye motorene kunne konfigureres etter ditt behov.

SmartCraft-kompatibel

De nye motorene er også kompatible med Mercury SmartCraft Connect som gjør det mulig å integrere Garmin, Raymarines og Navicos plottere med motoren. Da får du VesselView-funksjonalitet på samme skjerm som plotteren og ekkoloddet, og du har full oversikt over motordata i samme skjermbilde. Det betyr full oversikt og ikke minst en ekstra trygghet. Med plug-and-play-modulen VesseView er du alltid oppdatert om hva som skjer i motoren. Den kobler motoren trådløst til en mobilapp som gjør at du i sanntid kan følge med på ytelsesdataene på mobiltelefonen eller nettbrettet dersom du ikke har en multifunksjonsskjerm ombord. De nye motorene er for øvrig de eneste i sin klasse som tilbyr slike smartfunksjoner.

For mer informasjon og priser ta kontakt med din lokale Mercury-forhandler