Med trygghet rundt håndleddet

Med sikkerhetssystemet 1st Mate ombord har du tryggheten rett for hånden med varslinger om mann over bord, nødmeldinger og tyverisikring.

1st Mate fra Mercury kombinerer sikkerhet på båtturen med bekvemmelighet ved hjelp av bærbare MOB-alarmer og mobiltelefonen din.

1st Mate er et intelligent informasjonssenter, en bærbar enhet og en mobilapp som gir sikkerhetsvarsler og trygghet ombord, inkludert overvåkning og varslinger av mann-over-bord, nødmeldingsfunksjonalitet og tyverisikring.

For fører og passasjerer

1st Mate marine båtsikkerhets- og trygghetssystem bruker bærbare MOB-alarmer til båtfører og inntil syv passasjerer. Disse bærbare enhetene kobles til en mobilenhet og sørger for at hvis båtføreren faller over bord, stopper motorene, en alarm vil utløses og varsler blir sendt gjennom mobilappen 1st Mate, takket være en direkte integrasjon med båtens fremdriftssystem.

Hvis en passasjer tilsvarende faller over bord, blir båtføreren varslet og passasjerens GPS-posisjon blir oppgitt i appen.

Intelligent system

Hvis båtføreren som bærer MOB-alarmen faller over bord, stoppes motoren(e) umiddelbart hvis MOB-alarmen kommer under vann. Det avgis en lydalarm fra båtens informasjonssenter og mobilappen, og stedet merkes på appens og båtens flerfunksjonsskjermer (hvis utstyrt) ved hjelp av GPS. Varsler sendes også til mobilapp og bærbart utstyr til tilkoblede passasjerer, og mobilappen til de tilkoblede passasjerene gir veiledning om hvordan de kommer tilbake til stedet der båtføreren falt over bord.

1st Mate er ikke bare noe du har med deg, men også har på deg som en utvidelse av sikkerheten på sjøen.

Hvis en passasjer med MOB-alarmen faller over bord avgis det også en alarm, stedet merkes på appens og båtens flerfunksjonsskjermer (hvis utstyrt), varslinger sendes til mobilapp og bærbart utstyr til tilkoblet båtfører og andre passasjerer, og de får veibeskrivelse til der passasjeren falt over bord.

Tyverisikringssystem

TDS låser motorer for å hindre uautorisert bruk. Når du er klar til å komme tilbake bak rattet, kan motorene enkelt låses opp når systemet registrerer at båtførerens bærbare MOB-enhet er i nærheten, eller ved å bruke mobilappen 1st Mate. Andre TDS-funksjoner er tilgjengelige på båtsikkerhets- og -trygghetssystemet 1st Mate for Mercury SmartCraft-motorer.

Nødmelding

Hvis en båtfører (som har båtførerens MOB-alarm på seg) faller over bord og ikke kan komme seg om bord igjen, eller passasjerene ikke kan kjøre båten til stedet der båtføreren falt over bord, vil 1st Mate sende en nødmelding til nødkontaktene dine. En nødmelding sendes etter at en tidtaker har telt ned (tidligere stilt inn av forbrukeren) eller hvis en forespørsel om hjelp sendes. Meldingen inkluderer sted, kurs, dato og klokkeslett hvis en person faller over bord.

1st Mate passer til alle Mercury SmartCraft-motorer på 40 hestekrefter og oppover som er bygget etter 2005. Systemsettet inneholder båtinformasjonssenter, ledningsnett, antenne, NFC-merke og monteringsveiledning sammen med MOB-alarm for båtfører, armbånd og karabinklips, mens bærbare MOB-alarmer for passasjerer kan kjøpes separat. 1st Mate finnes også for andre, ledende motormerker. Prislappen fra 6 100 kroner er heller ikke avskrekkende.