Nordkapp Airborne – Norskdesignet for nordiske forhold

Airborne fra Nordkapp er en serie RIB med sportslige kjøreegenskaper, designet og formet for nordiske forhold.

Med høyt fokus på komfortnivået for fører og passasjer, og høyt utstyrsnivå, gir Airborne-serien deg trygge, varme opplevelser på sjøen. Med et V-skrog i typisk Nordkapp-utforming er egenskapene i sjøen de samme du kjenner igjen fra Nordkapp, samtidig som et nytenkende pontong-design gir deg stabilitet og sikkerhet.

Se hva Aksel Lund Svindal mener om Nordkapp Airborne 7

Nordkapp Airborne ble lansert i mars 2021, med Airborne 7 først ut i rekken. RIB-konseptet fra Nordkapp entret markedet med et moderne og praktisk design, hvor mange av fordelene fra skjærgårdsjeepene var tatt med. Båtene kom med tilgjengelig ekstrautstyr som sprayhood og kjørekalesje, i tillegg til en vindskjerm som dekker mer av førerplassen og dermed gir bedre vindskjerming.

Alt dette gir Airborne-båtene imponerende gode egenskaper i dårlig vær, samtidig som den gir fleksibiliteten som en RIB skal ha om sommeren. Båtene er designet av Espen Thorup i samarbeid med Nordkapp, og designeren hadde følgende å si når båten ble lansert:

RIB-konseptet fra Nordkapp entret markedet med et moderne og praktisk design, hvor mange av fordelene fra skjærgårdsjeepene var tatt med.

– Airborne er en ny serie RIB med både layout og kjøreegenskaper som skiller seg fra lignende båter. Vi har i disse båtene hatt fokus på et pontong-design som gir mer sportslige, men samtidig sikrere kjøreegenskaper ved å la g-kreftene jobbe mer ned i dørken enn det som er typisk for RIB. Vi tok rett og slett med oss mye av kunnskapen fra våre skjærgårdsjeeper og kombinerte dette med RIBens mange praktiske detaljer, sa Thorup.

Skrog, pontong-design og kjøreegenskaper – Airborne-serien bringer noe nytt til bordet.

Pontongdesignet er en av nøkkelfaktorene for de sportslige og sikre kjøreegenskapene i Airborne-båtene. Pontongene ligger høyere plassert, slik at Airborne legger seg mer over i svingene og lar g-kreftene jobbe ned i dørken. Dermed unngår du «gocart-følelsen» som du kan få hvis pontongene ligger nede i vannet til enhver tid. Dette gir deg også en mer sportslig kjøreopplevelse, og kombinert med måten et RIB-skrog tar sjøen på har du en av markedets beste båter under alle forhold.

Pontongene i Airborne-serien er også smale i sin utforming for å gi deg økt plass om bord. Dette gir spesielt utslag i Airborne 7-båtene hvor du får god innvendig plass til å bevege deg rundt.

Skroget har en 24-graders V-bunn, tar bølgene godt og gir en komfortabel kjøreopplevelse, selv når du kjører i høy fart.

Båtens innhold, layout på dekk og funksjoner

Baugpartiet i Airborne-båtene er designet med tanke på enkel ombord- og ilandstigning. Med det brede trinnet i baugen som ligger over pontongene har du et stabilt underlag å tråkke på, og du unngår å tråkke på pontongen. Under baugtrinnet finner du også et praktisk stuerom til tauverk. Sitteplassen i baugen gjøres enkelt om til en stor solseng ved bruk av den medfølgende solsengputen. Da har du et fantastisk flott område hvor du kan ligge og slappe av. Du finner også et stort stuerom under solsengen/sitteplassen i baugen, og Airborne-båtene kan utstyres med baugpropell hvis du ønsker.

Konsollen i Airborne-båtene er brede og gir deg godt med vindbeskyttelse. I båte Airborne 7 og Airborne 8 kan du passere på begge sider av konsollen. Noe du kanskje ikke tenker så nøye over når du leser dette er mulighetene for passasjer i båten til å holde seg fast under kjøring. Her har Airborne-båtene blitt utstyrt med solid rekke rundt vindskjermen, gripebøyle i dashbordet, og en bøyle på seteryggen som du enkelt får tak i. Kombinert med god sidestøtte i setene føler du deg alltid trygg her. Hovedstrøm og nødstopp til baugpropell er smart plassert under i konsollen, enkelt tilgjengelig.

Under konsollen finner du et stort stuerom med god plass til bagasje eller handlevarer fra butikken. Du holder deg alltid tørr i Airborne, båtene utstyres med sprayhood (kjørekalesje) og full kalesje for fører og passasjer hvis du ønsker dette. Denne kalesjen holder deg også varm når du bruker båten utenfor sommersesongen.

Akterdekket på både Airborne 7 og 8 er stort, og får hjelp av pontongenes slanke design. Her tar pontongene minst mulig av dekksplassen og gir deg godt med plass til å sitte, bevege deg rundt eller dekke til lunsj ved spisebordet. Sofaen har behagelige myke puter, og titter du på Airborne 8 finner du her en egen sittebenk med tilhørende pute bak førerplassen. Mange RIB´er har begrenset adgang bak til badeplattformene, men i Airborne-båtene kan du på en enkel måte bevege deg dit både på styrbord og babord side. Badeplattformene er store, og strekker seg helt bak pontongen. Styrbord plattform utstyres med badestige, og ønsker du ankervinsj vil denne monteres på babord badeplattform.

Motorisering

Nordkapp Airborne-serien utstyres med motorer fra Mercury fra 200hk til 250hk (Airborne 7) og 350hk (Airborne 8). Verado og ProXS-motorene fra Mercury gir deg et herlig skyv fra start og underbygger de sportslige egenskapene Airborne-skrogene har.