Pålitelige båtvarmere fra Safire

Båtvarmerne fra Safire produseres i Finland og 95 % av komponentene er produsert lokalt. Det gir båtvarmere av høy kvalitet beregnet for tøffe omgivelser – og perfekte for fritidsbåter.

Farco AS har vært importør og solgt Safire i tyve år, og har blant annet solgt en rekke hytte- og båtvarmere fra den finske, anerkjente produsenten – som har 35 års erfaring med dieselvarmere.

– Dette er båtvarmere av høy kvalitet. Rustfritt stål, børsteløse vifter med kulelager og Thomas magnet-pumpe gjør disse svært driftssikre. Det er et merke båtfolk her hjemme bør vurdere, forteller Håkon Ingvaldsen hos Farco, og fortsetter:

– Med tanke på Safires markedsledende posisjon i Finland ønsker vi å bli tydeligere på Safire også her hjemme. Båteieren sparer fort inn investeringen ved lang levetid, lave servicekostnader og ikke minst lavere dieselforbruk.

Stillegående

Safire har fire ulike båtvarmere beregnet for båter fra fem til tolv meter. Den vanligste ovnen i Norge er modellen 39DI, som kan gi fra 900W til 3900 watt effektiv varme. Den har en ekstremt stillegående vifte som gir lavt støynivå og strømforbruk. Den er også konstruert for å kunne stå på kontinuerlig i lange perioder. En annen viktig detalj er at eksosen forvarmer forbrenningsluften, som bidrar til en høy virkningsgrad og sikrere montering.

Safires båtvarmere har også enkle vedlikeholdsrutiner med rimelige deler og forventet levetid på 40 000 driftstimer. De kan fint monteres av båteieren selv, men de fleste verksteder kan også utføre arbeidet.

Varmer og koketopp

– Safire båtvarmere passer spesielt godt i båter med begrenset plass og tilgang på strøm. Modellene dekker fra 5-15 meter i størrelse, og har også en diesel koketopp som kan kombineres med viftelokk for kombinert funksjon som både varmer og koketopp, forklarer Ingvaldsen.