Sosialt båtliv på sitt aller beste på Randsfjorden

Båtlivet på Randsfjorden har aldri vært mer spennende og sosialt for Kjetil Hestdalen. Han og kameratene har bygget en stor, motorisert flåte på 98 kvadratmeter, som nå har fått en utfordrer.

Kjetil Hestdalen lever et aktivt liv med snøscooter-kjøring om vinteren, båtliv om sommeren – i tillegg til å drive eget entreprenørselskap med 25 ansatte og leder for Hadeland Kampsport – for å nevne noe. Selv er han bosatt på gård i Brandbu.

– Båtlivet mitt foregår på Randsfjorden som ligger nær inntil der vi bor. Vi er en gjeng kompiser som har bygget en stor, motorisert flåte på 98 kvadratmeter, og der samles folk i alle aldre for sosialt samvær og legger til med båter og vannscootere. Det blir lange dager og sene kvelder, og det er supersosialt, forteller han og fortsetter engasjert:

Se video fra båtlivet på Randsfjorden

– For meg handler båtlivet om ro, frihet og det sosiale. Jeg er ikke båtvant fra tidligere, men har hatt en RIB. Så har jeg vært på utkikk etter et tilsvarende båtkonsept som Bennington i noen år, og i sommer kjøpte jeg en Bennington L25. Det ble kjempesuksess for meg og andre båtvenner. Nå er det gjerne her vi samles, og folk digger konseptet, sier han.

I løpet av sommeren ble han, som mange andre båteiere, rammet av 3-fotssyken.

– Nå er jeg i planleggingsfasen for å kjøpe en større og enda mer oppgradert Bennington. Det blir ikke noen annen type båt for oss. Denne er rett og slett perfekt til livet vårt slik vi har det.

Se video fra da Kjetil hentet din nye L25 tidligere i sommer:

Sosialt og høy ytelse

Familien som startet Bennington var tidlig ute – allerede i 1997 – og er blitt markedsleder blant en rekke andre verft og båtmerker. Bennington produserer hele 13.000 båter i året(!), har en stor utviklingsavdeling og eies i dag av milliardkonsernet Polaris Industries. Det er også Polaris som importerer Bennington til Norge, Sverige og Finland, som gir en stor trygghet for kundene her hjemme.

Bennington har flere modeller og serier fra 23 til 28 fot med et stort valg av layouter. Båtene kan blant annet fåes med store sofamoduler, solseng, toalett og bysse. Modellen Kjetil kjøpte er en L25 Port Dinette med bysse, spisegruppe med bord og fire stoler, samt hele sofagrupper. Totalt er den godkjent for hele femten personer – og har komfortable sitteplasser til dem alle. På hekken sitter en Yamaha 300 hk., som gir toppfart på over førti knop.

 

Lanserer mindre Bennington-modeller

I 2024 lanseres også den populære S-serien til Bennington for det nordiske markedet. Dette er fire ulike modeller fra 18 til 22 fot med motorstørrelse fra 30 til 115 hestekrefter. Båtene koster fra 570 000 kroner.

23-LPD-0624-00541-scaled-1-1024×683
Port Dinette har bysse og bord med stoler akterut, i tillegg til stor, sosial sone forut.
25-LFB-9494-7265-scaled-1-1024×684
Bennington finnes med flere ulike layouter tilpasset ulikt bruk
23-LTSB-6936-Interior-Stern-Furniture-02165-1-1024×683
Du kan få solseng akter, som også inneholder et omkledningsrom og mulighet for toalett.
25-LFB-9494-7315-scaled-1-1024×684
Bennington kommer med en lang rekke utstyr.
25-LFB-9494-1346-scaled-1-1024×684

– Det beste med båten er såklart at den blir et sosialt samlingspunkt med plass til hele familien og venner. Og samtidig forflytter man seg raskt og enkelt rundt på vannet. Spesielt i motsetning til den selvbygde flåten vår som går i fem knop, smiler Hestdalen.

Han er blitt så entusiastisk at han ble med på båtmessen Båter i Sjøen på Aker Brygge for å møte båtfolk og kunder om bord i Bennington.

– Båten er helt rå. Den er sosial, stabil og går godt i sjøen. Store, gode sofaer, kapteinstoler og masse oppbevaringsplass. Den er også perfekt å bade fra da den er oversiktlig på alle kanter og har en god, lang badestige akter. Den kan også lukkes med porter slik at barn trygt kan bevege seg om bord. Siden dette er en trimaran med god bredde og en ekstrem stabilitet egner den seg også godt for de som ikke er så sjøvante, forklarer han.

Kjetil Hestdalen på tur med sin Bennington L25 i Randsfjorden

Hvordan har båten vært å manøvrere?

– Jeg var veldig skeptisk i starten og etterlyste baugpropell. Men etter å ha brukt den i sommer fikk jeg god kontroll på den og opplever båten som lettkjørt og fin å manøvrere, både ute på bølgene og i trange havner. Den har heller ingen planingsterskel og lager knapt hekksjø. Det betyr også at den er drivstofføkonomisk å bruke.

Hvem vil du si Bennington passer for?

– Denne båten har akkurat de samme bruksområdene og egenskapene som en skjærgårdsjeep eller bow rider. Den eneste forskjellen er at den gjerne er mye mer komfortabel, sikker, stabil og sosial. Jeg tenker båtene passer godt for både familier, vennegjenger som vil ha et felles prosjekt, eventbyråer og destinasjoner. Den eneste den ikke passer til er folk som kun vil være for seg selv på vannet – da det stort sett alltid er noen som vil legge seg inntil og bli med om bord for sosialt lag, forteller han.

Han tror også Bennington vil være svært så ideelle for B2B-markedet. Benningtons brede, stabile og sosiale båter tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og båtene har stor passasjerkapasitet og er ideelle for teambuilding, transport og arrangementer. Du kan lese mer om Bennington for proff her.

 

Bli med Kjetil om bord i en Bennington på Båter i Sjøen: