Denne innovative daycruiseren fra Sunseeker må du se

Med nye Sunseeker Superhawk 55 har den britiske yachtprodusenten skapt en helt ny, luksuriøs «daycruiser» med flere spennende detaljer, innovasjoner og ekstreme egenskaper.

I 2019 introduserte Sunseeker et riktig råskinn i Hawk 38, god for å tåle hastigheter opp til 100 knop. Første eksemplar av verdensnyheten ble premierevist i Norge, og ble senere overlevert en norsk kunde. Nå får Hawk 38 en stor storesøster som følger flere av de samme kvalitetene hva gjelder ytelse og sjøegenskaper. Båten har selvfølgelig fått navnet Superhawk 55.

Superhawk utstyres med to Volvo Penta D11 – IPS 950 – som får den 22 tonns tunge båten opp i en toppfart på hele 38 knop. Båten blir beskrevet som en ytelsesrik «daycruiser», og selv om den har en stor, sosial uteplass for late dager, finnes også komfortabel boplass for fire personer under dekk.

Importør Trond Sundal i Sunseeker Yacht Norge har lang og tung erfaring i båtbransjen, og er i ekstase over Sunseekers utvikling de siste årene. – Sunseeker har vært representert i Norge siden tidlig på 80-tallet og var i lang tid den største leverandøren av cabincruisere. Etter at jeg bygget opp Fairline fra 2000 til 2008 ble jeg forespurt av Sunseeker om å ta stafettpinnen videre, og vi er godt i gang. Vi skal bli best på service og Sunseeker, forteller Trond Sundal, og fortsetter:

Dette er muligens noe av det råeste konseptet som er laget i dette segmentet, en klassiker med ekstreme egenskaper.

– Sunseeker er kjent for sine sjøegenskaper, blant annet på grunn av oppbyggingen av båten med skrog, innerliner og overbygg for å få båten stivere. Det er også måten båtene bygges på med god dimensjonering og lavt støynivå på grunn av Z-gir som gjør at motorene ikke er montert inne i salongen. Dette, kombinert med et frekt designspråk som er fremtidsrettet, gjør at jeg har svært stor tro på Sunseeker fremover, sier han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev:


Gigantisk solområde

Hele layouten til Superhawk bygger på en sosial båt med store, åpne flater og vinduer som bringer inn mye naturlig lys og stemning om bord. Samtidig gjør flere praktiske løsninger at du ved hjelp av et tastetrykk får flere funksjoner ut av de ulike sosiale sonene, uten ekstra plater, puter eller arbeid. Bare hør her:

På fordekk blir den store solsengen for tre personer til en spisegruppe med pop-up-bord for seks.

På akterdekket blir det som er en luftig lounge med solseng og separate stoler omgjort til en spisegruppe med pop-up-TV.

Legg også merke til de solide dørene på hver side av førerposisjonen, som via nedfelte, brede dollbord leder frem til det store området i baugen.

Under solsengen akter finnes også en stor garasje for lettbåt, vannskiutstyr, vannleker og ytterligere seks skap for lagring. Også her har Sunseeker lagt ned mye arbeid i å lage en funksjonell løsning som gjør det svært enkelt å sjøsette båten og få tilgang til vannleker og utstyr, sammen med den store hydrauliske badeplattformen.

Gode boforhold

Under dekk videreføres den romslige plassen og de delikate materialvalgene. Superhawk har en wet-bar utendørs og et pentry nede under dekk, sammen med en salong med nok en pop-up-TV. I tillegg finnes to store lugarer med hvert sitt bad. Gjennomgående er store vinduer i skrogsidene og stemningsrikt LED-lys.

Sunseeker-Superhawk55-16-scaled
Sunseeker-Superhawk55-15-scaled
Sunseeker-Superhawk55-14-scaled
Sunseeker-Superhawk55-5

Prioritert førermiljø

Tre solide, separate seter finnes i fartsretning ved førerposisjonen. Hele førermiljøet er unikt og høyt prioritert om bord. Her sitter du midt i båten, har god oversikt 360 grader og sitter godt beskyttet bak en solid vindskjerm. Legg også merke til den store hard-topen som styres elektrisk, og de to dørene ut til hver av sidene, som blant annet gjør båten enklere å håndtere. Båten styres med IPS-joysticken fra Volvo Penta, som gjør den svært lettmanøvrerbar.  Med motorvalget på to D11 IPS 950 får båten en toppfart på 38 knop, og nettopp sjøegenskapene og kjøreopplevelsen skal være ett av essene bak nye Superhawk.

– Dette er muligens noe av det råeste konseptet som er laget i dette segmentet, en klassiker med ekstreme egenskaper. Det være seg i sjøen på grunn av skrogformen og stivheten, funksjonaliteten i interiøret og den romslige plassen med flere sosiale lounger, sier den norske importøren entusiastisk.

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om Sunseeker? Ring Trond Sundal på telefon 414 44 000.