Slik får du en trygg båtplass

Med utriggere og fortøyningsbommer fra Marina Solutions har du lagt grunnlaget for et trygt båtliv og gode båtopplevelser!

De fleste av oss bruker god tid på planlegging og klargjøring før båtturen for å unngå dårlige opplevelser. Fortøyningstau og ankringsutstyret må sjekkes. Huske å knytte tau i dreggen. Man trenger kanskje mat og drikke, fiskeutstyr eller utstyr til vannsport og lek. I tillegg bør man jo sjekke eller fylle på drivstoff.

Marina Solutions’ utriggere og fortøyningsbommer har bred plattform med lukkede hjørnefelt. Dette er først og fremst for at alle skal komme seg trygt om bord eller ut av båten og unngå å falle i sjøen. Selv om sikkerhetsperspektivet alltid kommer høyest opp, er funksjonalitet og komfort også viktig. Det å kunne bevege seg uten besvær på en solid utrigger med god oppdrift når man skal bære over poser og sekker, bager og bokser, kurver, kasser og kanner kan bidra til en god start på båtopplevelsen!

Sklisikkert ståldekke

Utriggerne fra Marina Solutions har sklisikker overflate i stål. Dekket består av et unikt hullmønster som gir god drenering av vann, i tillegg til god glidemotstand.

– Vi får ofte spørsmål om man kan gå barbeint eller om ståldekket er «hundevennlig». Her må vi vel være så åpen å si at dette er veldig individuelt. De fleste av oss har ingen problem med å gå barbeint på en utrigger i stål. Det er vel større sannsynlighet å få flis i foten på en utrigger med tredekke, sier daglig leder i Marina Solutions, Torgeir Iversen.

– Men når det gjelder hundeklør så må man være obs på at hullmønsteret har variert størrelse og noen hunder kan hekte seg fast. Vi har levert flere hundretalls marina anlegg i Norge, og har kun fått én konkret tilbakemelding om knekte hundeklør, fortsetter Iversen som har levert flytebrygger og tilbehør til det norske markedet i en mannsalder.

Gode løsninger

Om du er båtvant eller ikke, det er fort gjort å bli klønete eller uheldig i forbindelse med båtturen. God fendring for utrigger, båt og brygge, i tillegg til løsninger som hindrer at tau faller på sjøen kan være en fornuftig investering til båtplassen. Skulle man være maks uheldig å falle i sjøen, kan utriggerne leveres med integrert redningsstige på enden. Denne ligger i egen skinne under fenderkassen på enden av utriggeren og er dermed ikke i veien for båten, og omvendt. Båten vil ikke stenge for betjening og bruk av leideren.

Fortøyning

Når båten ikke er i bruk, må den fortøyes i forhold til hvor den ligger. I utsatte havner må man bruke springfortøyning, det vil si fortøyning som går på langs av båten, i tillegg til brestfortøyning som hindrer sideveis bevegelser. Rykking i tau dempes ved å bruke strekkavlaster i gummi. Fortøyningene skal være stramme, men ikke så stramme at strekkavlasterne belastes i rolig sjø. En god fortøyning reduserer skade på båt og fare for skade på bryggeutstyr. Springfortøyning kan enkelt etter monteres på alle utriggere og fortøyningsbommer.

FNs bærekraftmål og grønn omstilling

Kort fortalt har Marina Solutions’ utriggere og fortøyningsbommer levetid på inntil 40 år. Grunnen for dette er måten utriggerne er produsert på, blant annet som en åpen konstruksjon som gir god drenering av sjøvannet. Varmgalvanisert stål er resirkulerbart og kan leveres som skrapjern. Flottørene er produsert i polyetylen og ekspandert polystyren, det er resirkulerbart og 100% gjenvinnbar termoplast.