Bodø kommune er Årets båtkommune 2021

Bodø kommune er kåret til Årets båtkommune 2021 for sitt arbeid med tilrettelegging av fritidsbåtlivet i kommunen.

– Vi har jobbet aktivt for å få båtlivet på dagsorden både sentralt og i ulike kystkommuner, for at det skal legges til rette for maritimt fritidsbåtliv. Som et ledd i dette arbeidet stiftet vi prisen Årets Båtkommune for fem år siden sammen med Båtens Verden. Vi ønsker å hedre kystkommuner som gjør en ekstra innsats i tilrettelegging for båtfolket, forteller generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Stig Hvide Smith. I juryen sitter representanter fra KNBF, Telenor Kystradio, Norboat, Kystverket og Båtens Verden.

Stig_49390741e9efc92755dbdfcf8424249a
Stig Hvide Smith, generalsekretær i KNBF

Vinneren av årets båtkommune 2021 er Bodø kommune. I juryens begrunnelse står følgende:

I Bodø tilrettelegger kommunen bevisst for fritidsbåtlivet og for fritidsbåtturisme. Blant annet har gjestende båter blitt prioritert ved å plassere gjestehavnen midt i sentrum, og dermed gitt dem nærhet til alle nødvendige fasiliteter og aktiviteter, herunder et moderne servicebygg. Bodø Havn stiller opp med en serviceinnstilt stab som har kundene i fokus og som er tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Annonse

De siste årene har havna økt kapasiteten sin ved å tilby 320 nye båtplasser. Det er også lagt til rette slik at man ved økte ventelister har mulighet til å utvide antall båtplasser. Gode bunkring- og landstrømanlegg har også vært et prioriteringsområde. De siste årene har det også blitt økt fokus på digitalisering – herunder effektivisering av enkle servicetjenester som betaling for plass og strøm og brukervennlighet. På lik linje har Bodø Havn vært flink til å møte brukernes behov ved å tilrettelegge for langtidsleie og overvintring på gjestehavnen. Dette har vist seg å være veldig populært, og Bodø Havn har nå blitt en veletablert vinter- opplagshavn som er fullbooket hvert år.

De siste årene har havna økt kapasiteten sin ved å tilby 320 nye båtplasser. Det er også lagt til rette slik at man ved økte ventelister har mulighet til å utvide antall båtplasser.

– Det er mange kommuner som har gjort et godt arbeid også i år, og vi ser at det er en trend at kommuner ser på fritidsbåtliv som rekreasjon og folkehelse, og noe som skaper aktivitet og gjør kommunen attraktiv for turister og innbyggere, forteller Hvide Smith.

 

Tidligere vinnere:

Kristiansand kommune (2017)
Arendal kommune (2018)
Midsund kommune (2019)

Endret: 07.05.2021