Fullspekket program på årets Sikkerhetsdag på Grilstad

Båtforbundet og Trondheim Båtforening ønsker tryggere ferdsel på sjøen og en bedre sikkerhetskompetanse for båtfolket. Søndag 22. mai samler de både nødetater og organisasjoner på Grilstad utenfor Trondheim for et fullspekket program og noen spektakulære øvelser.

Sikkerhetsdagen ble for første gang arrangert i 2019 med over 6 000 besøkende, og etter noen år med pandemi er det igjen klart for å bygge videre på det viktige arrangementet i Trondheim.

– Timingen med mange nye båteiere på sjøen er spesielt bra, forteller en engasjert prosjektleder, Geir Giæver. Med på laget har arrangørene blant annet redningsskøyta, 330-skvadronen, Trondheim Kajakk, Brannvesenet, Røde Kors og flere andre etater og organisasjoner som favner temaet sikkerhet på sjøen.

5
Årets Sikkerhetsdag vil ha fokus på forebygging, redning og egenredning, samt livreddende førstehjelp.

Øvelse med 330-skvadronen

– Høydepunktet vil nok for noen være en øvelse med redningsskøyta og 330-skvadronen, samt leteaksjonen etter savnet person og fall fra brygge, og redning ved bruk av termisk kamera, drone og dykkere. Trondheim Kajakk vil også demonstrere eskimorulle, velt med kajakk og hvordan du tømmer kajakken for vann og kommer deg om bord igjen. Brannvesenet vil også vise hvordan de henter opp personer fra sjøen, og Røde Kors demonstrerer hjertekompresjon. Publikum vil få besøke Kystvakta Njord, bli bedre kjent med det nye redningshelikopteret, og barna vil få mulighet til å bli med på tur med Eliasbåten og hilse på Bjørnis, forteller Giæver.

– Årets Sikkerhetsdag vil ha fokus på forebygging, redning og egenredning, samt livreddende førstehjelp, fortsetter han.

1
Sikkerhetsdagen åpnes den 22. mai kl. 11
Annonse

Flere utstillere

På land blir det to store telt med stands fra blant annet flere sikkerhetsleverandører, fokus på personlig sikkerhet, og både Kystverket og Sjøfartsdirektoratet vil informere om hva du bør tenke på når du er ute på sjøen. Gjennom hele dagen vil speaker Stig Hvide Smith, generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, veilede publikum og intervjue både leverandørene og deltakerne.

Sikkerhetsdagen på Grilstad i Trondheim åpnes av lederen i Trondheim Båtforening og varaordfører Mona Berger, søndag 22. mai kl. 11:00. Sikkerhetsdagen holder åpent frem til kl. 17:00.

Endret: 20.04.2022