Sjølyst Marina får ny, stor havn for elektriske delebåter

Sjølyst Marina planlegger ny, stor havn for inntil 30 elektriske båter for deling i Oslo. Dette er et konsept ingen andre byer i Europa har fått på plass, og er en viktig del av elektrifisering av fritidsbåtflåten i Norge.

Det får Båtens Verden opplyst i en pressemelding. – I forbindelse med økt etterspørsel etter båtdeling og elektriske båter har Sjølyst Marina for sesongen 2021 inngått en avtale med Kruser AS, verdens første elbåtpool, om tilrettelegging av 2-3 plasser for el-båt deling.

Sjølyst skisse 2
Illustrasjoner fra Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet i Oslofjorden

Først i Europa

– Dette er et konsept som ingen andre byer i Europa har fått på plass og vi mener dette er en viktig del av elektrifisering av fritidsbåtflåten i Norge. Vi er i en unik posisjon i Norge, og ikke minst i Oslo, med Sjølyst som knutepunkt for publikum, nærhet til vannet og opplagsmuligheter. Beliggenheten er perfekt for elbåter og båtdeling, og vil gi langt flere av Oslos beboere muligheten til å nyte båtlivet på den fantastiske Oslofjorden, sier Erik Brauner, styreleder i Sjølyst Marina.

Annonse

Passer inn i miljøprofilen

– Friluftslivet på sjøen er vel så viktig som det er i marka. Båtpool er med å sikre at flere får tilgang til sjøen i de tilfeller der man ikke ønsker å eie egen båt. Kombinerer vi dette med nullutslippsbåter skaper vi en vinn-vinn-situasjon for båtlivet, supplerer Magne Elvik i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF).

 

– Som en del av vårt mulighetsstudium tilrettelegger vi allerede for idrett, kajakkpadling og andre aktiviteter i sommerhalvåret på Sjølyst, og flere elbåter vil passe inn i miljøprofilen som vi mener er nødvendig for fremtiden, avslutter Trond Ramstad i Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet og formann i Frognerkilens båtforening av 1860.

Endret: 07.05.2021