Opprette autorute

Autorute-funksjonen lar kartplotteren foreslå et veivalg for din båttur, istedenfor manuelt å lage en.

Autorute-funskjonene blir bedre og bedre, og for mange kyststrekk og båtturer fungerer det ypperlig. Det er imidlertidig viktig at du går kritisk gjennom ruten på forhånd – spesielt om du kobler den opp mot autopilot.

Er du interessert i navigasjon?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og videoer. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Slik lager du en autorute på en kartplotter fra Garmin:

  1. Finn frem til sluttdestinasjon og trykk på punktet der ruten skal avslutte.
  2. I menyen på topp av skjermen får du opp flere valg – og her velger du Autoveiledning. Kartplotteren beregner da et forslag til en rute.
Annonse

For at denne ruten skal bli best mulig for din båt, bør du gjøre noen grunnleggende innstillinger (du behøver kun gjøre dette en gang, med mindre du ønsker å gjøre justeringer):
Gå til Hjem -> Innstillinger -> Innstillinger -> Navigasjon -> Autoveiledning

 

Her får du opp parameterne for din båt. Må de justeres, anbefaler vi å gjøre dette slik at autoveiledningen blir tilpasset. Legg også merke til «Strandlinjeavstand». For den norske skjærgården kan denne gjerne være justert til nær eller nærmest om du følger godt med. Da vil også ruten endre seg – ofte til å velge en mer innakjærs og raskere rute om det er tilgjengelig.

Tilbake til navigasjonskartet ser vi ruten som er foreslått, og vi kan velge «Fareevaluering» for å se nærmere på ruten og hvilke elementer vi vil passere på nært hold. Du vil også få opp varsel på plotteren når du nærmer deg de ulike «farepunktene». Du kan også velge å justere på ruten ved å trykke på «Juster bane» og trykke på ruten og dra waypunktet – og ruten vil endre seg slik du ønsker.

Når du er fornøyd med ruten trykker du på Start navigasjon. God tur!

Endret: 03.07.2020
Tagger: Garmin