Disse mobilappene gjør båtlivet - og båtferien - enklere og tryggere

Gule sider På sjøen

Gule sider har gode sjøkart både med appen På sjøen og på nettsiden gulesider.no. Her kan du lage ruter, måle avstander – og appen egner seg godt for å planlegge seilasen med sitt ryddige oppsett. Den er i utgangspunktet gratis, men vil du kunne se kurs og GPS-posisjon, få AIS, lagre kartet for offline-bruk og liknende, må du betale Pro-lisens på kr. 139 per år. Vil du ha kart for Sverige og Finland må du betale kr. 99,- og for Danmark kr. 249,-.

KystVær

KystVær-appen fra Kystverket bruker vi ofte for å sjekke forholdene ved kysten. Appen gir deg tilgang til en rekke værstasjoner langs kysten i sanntid. Du kan se vindhastighet, hastighet på vindkast, vindretning og få opp historiske data. Appen er gratis.

Annonse

Havneguiden

Med et digitalt abonnement på Havneguiden får du full oversikt over en rekke natur- og gjestehavner langs kysten. Appen gir grundige beskrivelser for hver havn, dronebilde, sjøkart og enkelte aktivitetstips.

MarineTraffic

MarineTraffic lar deg se alle fartøy med AIS på et kart – der du kan se hvor de kommer fra, rute og liknende. En morsom app like mye som praktisk, men å navigere etter og basert på denne, anbefales ikke. Du kan også lage en liste over «mine fartøy» og få varsel på epost og i appen.

Er du interessert i nyttige tips?

Akkurat nå jobber vi med en ny videoserie og mer innhold. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Anchor Alarm

Denne appen fungerer utmerket som ankervakt. Du tegner selv ønsket sikkerhetsradius rundt båten, og får alarm om båten kommer utenfor radiusen. Ingen reklame i appen, og fungerer akkurat til formålet.

Annonse

Fritids-fiske

Denne appen fra Fiskeridirektoratet er gratis og her finner du reglene for fritidsfiske i Norge, og du kan melde ifra om du mister redskapet.

Tidevann

Appen gir ryddig oversikt over tidevannet i nærheten av deg – og du kan også søke på steder. Gratisversjonen sier når det er flo og fjære for de neste ti dagene. Fullversjonen er reklamefri og du kan sjekke flo og fjære seksti dager frem i tid.

BåtFart

Appen «BåtFart» fra Kystverket gir deg oversikt over fartsgrensene i farvannet du seiler i – og kan gi varsel om du kjører for fort.

Kustväder

Appen fra Sjöräddningssällskapet gir avansert værmelding langs kysten. Blant annet finner du vanntemperatur, bølgehøyde, sikt, vannstand og vindstyrke. Du kan også finne sjørapport for kyststrekkene i Sverige.

Endret: 29.05.2020