Hundevester:

Elegant, smart & trendy for hunden

Ikke glem din firbeinte bestevenn når du skal på båttur. En riktig hundevest gir bedre sikkerhet for dere begge – og det har skjedd mye på utviklingssiden de siste årene.

En ordentlig hundevest fra en av de maritime flyteplagg-produsentene er en rimelig forsikring for at hunden – og deg selv – får en trygg båttur. Både Regatta og Baltic har spesialutviklede vester som sørger for god oppdrift, at vesten er behagelig å ha på, at det er enkelt å løfte hunden ut av vannet – og som følger «motebildet» til resten av mannskapet.

IMG_3838_red

Bedre materialkvalitet

– Det viktigste er at vesten passer hundens vektklasse og sitter godt på kroppen. En hundevest skal være komfortabel, godt synlig, ha god bevegelighet for hunden og ikke minst skal det være lett å løfte hunden opp fra vannet, forteller Åslaug Bjørnevik Istad hos Regatta. De lanserte sin Regatta Petvest i 2015, og designer Åslaug erkjenner at det har skjedd en del også på hundevest-fronten de siste årene. – Vår gamle vest var lite fleksibel og komfortabel for hunden. Da vi designet Petvest gjorde vi det sammen med Norges Blindeforbund for å gjøre den mer ergonomisk og med økt synlighet, forteller hun.

Erik Olaus Løn hos Baltic har fire ulike hundevester i sitt sortiment – i tillegg til en kattevest. – En svakhet på en eldre hundevest er gjerne at sømmer og bånd er for dårlige slik at de revner når en våt hund blir løftet ut av vannet. De fleste hunder kan svømme, men det er ikke lett å få tak i dem fra høyt fribord og bevegelse i båten. Da er det viktig at håndtaket er sterkt nok og lett å få tak i med båtshaken. I tillegg bør synbarheten være best mulig, forteller han.

Annonse
IMG_3961_red
Baltic Mascot: Baltics mestselgende modell. Vesten har bånd med bukstøtte og løftehåndtak. Den har D-ring for feste av bånd og refleks på ryggen. Finnes i sort med oransje, rosa og UV-gul farge. Finnes i seks størrelser fra XS (-3 kg) til XXL (40+ kg). Kr. 300 – 450,-.

Hopper før brygga

Med på båttur i Buster Magnum har vi hundene Albert og Stella sammen med Sanne Sofie Hansen. Hun tar ofte hundene med på båttur og har vurdert vestene. – Vi vil jo riktig nok ha hunden vår i båten, men det kan faktisk skje fortere enn man aner at hunden faller over bord. Hvertfall hvis man er på båttur med en liten spanjol som er oppvokst langt inne på fastlandet i Spania og har strevet mer rundt i gatene enn i en trygg seng. Jeg husker fortsatt det forvirrede blikket som forsiktig tittet ut av sprinklene på buret inne på flyplassen, etter en lang flytur helt til Norge. Det var så skjørt. Men etter et helt år har livene til oss begge blomstret, og vi er hverandres beste venner og trygghet. Han fotfølger meg hvor enn jeg går, og han vil gladelig hoppe i land på brygga etter en båttur, for å forsikre hele familien om at brygga er trygg, men ofte to meter for tidlig. Dette har ført til en hel del flere «hund over bord» enn jeg hadde sett for meg. Og da er ingenting viktigere enn en ordentlig god flytevest, forteller hun.

IMG_3805_red
Regatta Petvest: Petvest er utviklet i samarbeid med Norges Blindeforbund, og har fått et fluoriserende yttermateriale med refleksdetaljer for synlighet. Den har løftestropp, feste for hundebånd, lomme for oppbevaring av avføringsposer, klikkspenner under magen og polstring rundt halsen. Leveres i fire størrelser fra opptil 5 kg. til over 20 kg. Kr. 569,-.

Er du interessert i nyttige tips?

Akkurat nå jobber vi med en ny videoserie og mer innhold. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


– Regatta Petvest var lett å ta på og veier lite samtidig som den virker solid. Baltic Mascot er også enkel å ta på, og har krok i plast og ikke aluminium/metall. Jeg likte godt at den har ekstra støttestropp under magen. Baltic Special er en tyngre vest, men virker til gjengjeld veldig solid. Den har for eksempel tre festeringer, ekstra brede stropper under magen og to rom med glidelås. Baltic Zorro skilte seg ut med glidelås på ryggen. Den var lett å ta på, masse støtte under hele magen og uten noen stropper i det hele tatt. Den virker derfor veldig behagelig for hunden når den skal løftes, forteller Sanne Sofie. Personlig likte hun best Regatta Petvest og Baltic Special.

IMG_3898_red
Baltic Zorro: Zorro er Baltics siste tilskudd i hundevestfamilien. Den har glidelås over hele ryggen og støtte under hele buken, D-ring for feste av line og løftehåndtak med refleks. Modellen passer spesielt godt til litt slanke kropper, da den også har lang støtte under buken. Finnes i fire størrelser fra XS (2-5 kg) og opp til L (25+ kg) Kr. 500,-.

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2019, og er skrevet av Vetle Børresen

Endret: 22.05.2020