Slik fyller du drivstoff på marinaen

Midt i sesongen koker det på drivstoffmarinaene. Her er noen gode og smarte tips til «drivstoffkutyme».

Atle Staff har drevet en av de travleste marinaene på Østlandet i 17 år. Med beliggenhet midt i Hankøsundet får Hankø Marina en tankbil om dagen for å ta unna etterspørselen i de travleste ukene. Seksten båter kan det ligge i kø for å få drivstoff på tanken.

Når det koker her er det som Karl Johan på 17. mai. Den intense sesongen varer i cirka en måned.

Atle Staff, Hankø Marina

Vi har utfordret Atle på å gi noen råd og egne erfaringer når du skal fylle drivstoff på en av de mange marinaene langs kysten:

Når du kommer inn i femknopssonen før du skal fylle, start med å planlegge tilleggingen. Det betyr tauverk foran og akter, samt fendere i riktig høyde. Er dere flere om bord, la en ta i mot foran og en bak. Ta også hensyn til hvor vind og strøm kommer ifra – og bruk dem til din fordel.

  1. Ta det med ro. Ikke løp på bryggene. Kryssholt, tauverk og slanger er fort gjort å snuble i.
  2. Start med å åpne bensin-/diesellokket. Noen ganger sitter det veldig godt, og når drivstoffpumpa først har startet har du 1 til 3 minutter på deg før den stopper igjen.
  3. Ha papir tilgjengelig. Ofte drypper det litt. Et tips er å holde papir rundt pistolen under fylling.
  4. De fleste marinaer har kortautomat, men disse tar gjerne ikke Mastercard.
  5. Velg riktig pumpe og den som tilhører den bryggen du ligger på. Husk å dobbeltsjekk med deg selv at du fyller riktig – bensin eller diesel. Det er fort gjort å velge feil i farten. Et godt tips er også å sette en merkelapp ved tanklokket.
  6. Er det flere om bord som skal ha mat, drikke, is eller må på toalett – så gjør det samtidig. Bruk minst mulig tid på drivstoffbrygga om det er kø.
  7. Ikke bare se på pris når du planlegger hvor du skal fylle drivstoff. Tenk også kvalitet. Skal du fylle diesel, kan du sjekke Rendiesel.no.
Annonse
IMG_1874
Atle Staff har drevet marina i 17 år - i det travle Hankøsundet.

Er du interessert i nyttige tips?

Akkurat nå jobber vi med en ny videoserie og mer innhold. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Ønsker du å fylle i ro og mak midt i sesongen? – Ikke kom mellom klokka 12 og 16 en lørdag og søndag når det er fint vær, avslutter Staff. De fleste marinaer har kortautomat og er åpne hele døgnet.

Endret: 09.06.2020