Irenes aktivitetshjørne

Putetrekk til gjestedyner

Ombord hos oss har vi fire gjestedyner. De blir kamuflert av hyggelige putetrekk, og fungerer til daglig som store, deilige og dekorative puter i lugarene, i cockpit eller på dekk. De tynneste sommerdynene har jeg kjøpt 50×70 trekk til. Passet perfekt! De litt tykkere dynene har jeg sydd trekk til, som følger:

Stoff og Stil har i tillegg til noen utsalg, nettbutikk og fine maritime stoffer. Denimstoffer egner seg også.

IMG_0689_red
Her er borrelåsen sydd på bakstykket før montering.

Jeg klipper to deler, hvorav delen til bakstykket 5 cm høyere enn forstykket. Størrelsen er avhengig av tykkelsen på dynen.

Jeg har laget et trekk med ferdig mål h:65cm x b:67cm. Da klippet jeg en del til bakstykke med høyde 70 cm og bredde 70 cm. Del denne delen i to, der du ønsker å plassere åpningen. Jeg klippet 10 cm fra nederkanten. Brett inn til åpningen slik at denne delen blir like stor som forstykket med høyde 65 cm, bredde 70 cm. Jeg har laget åpning med borrelås. Noen foretrekker glidelås eller knapper.

Jeg fester den harde delen av borrelåsen på den korte nederdelen og bretter inn for å sy på den loddne delen på overstykket. Sy så sammen de to delene rette mot rette. Vreng trekket og sy en søm 2 cm fra ytterkanten slik at du får en pen kant rundt hele puten. Legger du et tau inni kanten før du syr, får du en flott rolourkant som det heter.

Om du ønsker trekkene med andre mål, korrigerer du bare høyde og bredde. Kanskje du heller vil lage en lang og smal pute. Hjemme har jeg laget noen som armlener på en dagseng.

Annonse

Artikkelen er skrevet av Irene Eckhardt

Endret: 29.05.2020