Strandleker som alltid er en hit

Vel fortøyd er det aldri feil å ha med noen klassiske strandleker om bord i båten. Her er noen av våre – og barnas – favoritter.

Mellom god mat, litteratur, soling og bading, kan en god gammel og klassisk strandleke være en fin barne- eller familieaktivitet på holmene. Disse kommer i hendige bager og tar liten plass om bord.

Annonse

Ringspill i tre

Dette klassiske ringspillet er laget i furu og passer for alle generasjoner! 4 ringer i tau med oppbevaringsbag medfølger. Settet koster 164 kroner og finnes i de fleste båtutstyrsbutikker. Det geniale er at dette ikke krever noen plass på land i det hele tatt!

 

Kubbespill i tre

Dette kubbespillet krever en liten gresslette eller flat mark, men er ganske så morsomt! Det koster 219 kroner hos de fleste båtutstyrsbutikker, og reglene er som følger:

Kubb er et utendørs spill for to til tolv deltakere. Som banedekke er gress det beste, men også annet underlag kan benyttes. Spillet består av én konge, ti kubber, seks kastepinner og fire hjørnepinner. Hjørnepinnene viser hvor banen er, og to lag står på hver sin side av banen. Fem kubber plasseres på hver side, med litt avstand fra hverandre, mens kongen plasseres i midten. Spillet går ut på at spillerne etter tur må hive kastepinnene med «underarmskast» og velte de oppstilte kubbene på motsatt side. Når en spiller velter en kubbe må motstanderen nærmest den veltede kubben hive denne over kongen. Laget som ikke veltet kubben må velte den på nytt før de kan kaste på det andre lagets kubber. Når alle kubber på en side er felt av et lag, kan dette laget forsøke å velte kongen. Når man skal hive kastepinner på kongen må man hive mellom beina. Laget som først velter alle kubber på motstandernes side, og kongen, vinner. (Kilde: Wikipedia)

 

Boccia

Boccia krever også flat mark, men er veldig enkelt å ha med om bord. Pris og materialkvalitet varierer fra butikk til butikk – men til gjengjeld finnes dette å få kjøpt «overalt».

 

Strandtennis

Også disse kommer i uendelig mange varianter. Velg et sett som også kan brukes i sjøen!

Endret: 04.06.2020