Båteierens favoritt

Baugpropellen

Tore Fjell (75) er en lidenskapelig båtsmann. – Faktisk har jeg hatt båt hele mitt liv. Nå er vi eier av en herlig Skilsø 33 FB med en Volvo Penta D6 på 310 hester, forteller Tore. Vi møter han i havna nede på Sætre like før han skal sjøsette båten. Snø og kulde gjorde sitt til at hele utsettingsprosessen er blitt forsinket på Sætre. Det er drevne folk som kjører trucken og utsettingen går på løpende bånd.

Tore Fjell 2

Tore Fjell er 6. generasjon på Sætre. Faren til Tore bygde sjekter. Havna og båtlivet har preget mye av Tore Fjells liv. Vi spør han hva han er mest glad i når det gjelder utstyr i Skilsøèn. – Baugpropellen, kommer det kjapt. – Sleipner baugpropell gir den tryggheten jeg trenger. Ved styreposisjon har jeg ei lita stikke som jeg styrer baugpropeller med, forteller Tore.

Han og kona og en familie i en vennebåt dro for noen år siden mot Vestlandet og havnet helt oppe ved Frøya. Det nærmer seg uttak for Tore og Skilsøen. Truckføreren er svært effektiv i kveld. Nå er det straks Tores tur til å feste stroppene rundt Skilsøen. Snart er hun kommet i sitt rette element. Og Tore er klar for nye turer ut fra Sætrehavna.

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2018, og er skrevet av Astor

Endret: 25.05.2020