Båteierens favoritt

Black Streak Remover

– Denne er bare helt suveren, sier mangeårige båteier, Ove Dybvik (64) fra Sætre. Han viser frem Biltema`s «Black Streak Remover» som han forteller at han bruker hele året.

– Nå på vinteren hvor vi båtfolk har mindre tilgang til vann er denne helt rå! Jeg sprayer på og tørker vekk svarte renner og møkk som har dannet seg gjennom vinteren. På sommeren spyler jeg etter med vannslangen på brygga.

– Jeg liker at båten skinner, også om vinteren. Når flaska koster bare drøyt seksti kroner er dette bra for båteieren. Billig og godt!

Annonse

Ove har hatt rundt 35 båter i sitt eie gjennom et langt båtliv. Han vet hva som er bra og dårlig. Han har prøvd mye forskjellig og holder fast med det som er bra. Nå til våren blir han pensjonist og gir seg i arbeidslivet som fyrmester og kjelepasser på Chemring Nobel, det som en gang het Dyno Industrier på Sætre. Han gleder seg til å kunne gå ned til småbåthavna på Sætre i morgentimene og ta en kaffekopp med gutta før han går ut til båten. For Ove er båten et sted der han kan pusle og forbedre noe ombord samtidig som han kan slå av en prat med båtkompisene. Et perfekt båtliv for Ove, som liker at båten ser velstelt ut hele året.

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2017, og er skrevet av Astor

Endret: 25.05.2020