Vi tester Smartboat One

Norske Sensar Marine har utviklet et overvåkningssystem som skal gi båteieren oversikt over båtens tilstand til enhver tid. Båtens Verden tester ut systemet.

I sommer har vi montert SmartBoat One fra Sensar Marine om bord, og tester nå ut systemet, som selskapet fra Bergen er ganske så alene om på markedet. Systemet består av en hovedenhet med GPS, innebygget batteri som lades opp av batteribanken om bord, bevegelsessensor og 4G-modem med simkort, samt en vannsensor som kobles mot lensepumpe.

smartboat-one-1

Fra en app til mobiltelefon får du oversikt over vannivå, bevegelse, spenning på batteribank, posisjon, en sporlogg og temperatur. Du får også varsling på SMS om kritiske data som spenningsfall, bevegelse, og dersom båtens posisjon endrer seg.

Annonse

Systemet kan monteres av en båtkyndig eller av Sensar Marine, og selve installasjonen tar normalt en halvtimes tid. Kittet koster 4 990,-, og i tillegg følger et årsabonnement på 1 190,- eller 890,- ved sesongabonnement.

Båtens Verden vil teste ut systemet utover høsten, og ser allerede nå stor verdi av å få nyttig oversikt over viktige elementer som å ha kontroll på batterispenning, vannivå i kjølen og ikke minst om båten utsettes for bevegelse nå som høststormene står for tur.

Endret: 22.08.2020