Satser stort med utleie av elektriske cabincruisere

Canal Boats Telemark AS er det første norske firmaet som skal leie ut elektriske cabincruisere til turister nasjonalt og internasjonalt. Båtene skal ha hovedbase i Porsgrunn, med fartsområde Telemarkskanalen og Telemarkskysten.

Den nye utleieaktøren har kjøpt seks båter fordelt på 33 og 39 fots Greenline.

Greenline 33 er 100% elektrisk har opptil syv sengeplasser. Storesøster Greenline 39 har plass til opptil 6 personer. Med en motor på 50kW og batteripakke på 80kW/t, oppgis rekkevidde på 43,9 nautiske mil i 5,6 knop. Og da er det ikke regnet med at også solcelletaket lader batteriene underveis.

Canal Boats Telemark åpnet opp for booking allerede i desember i år, med utleie fra slutten av mai 2021. Utleieprisene er ikke endelig fastlagt ennå, opplyser aktøren. Ideen kom etter at Ernst Terje Jakobsen sluset fra Porsgrunn, gjennom kanalene i Europa, og til Middelhavet med båt i 2013. Etter 3 år i Middelhavet returnerte han samme veien i 2017.

Annonse

– På turen oppdaget jeg hvor populært kanalferie var i resten av Europa. Dette inspirerte meg til å tenke at kanalbåtferie i Norge også vil være attraktivt. Vi har tross alt den vakre Telemarkskysten og Telemarkskanalen, der fjord møter fjell, forteller han, og fortsetter:

– I båtbransjen snakkes det om at det har vært en økende etterspørsel etter elektriske båter og hybridbåter de siste årene. Problemet er at det er noen som må starte, og hva skal komme først, elbåter eller ladestasjoner. Det ser ut som vi nå kan løse dette lokalt for telemarksvassdraget og at resten av Norge kan komme etter.

Skjermbilde 2020-12-10 kl. 21.17.41
Klare for båtutleie: Nora Sjögren Johre og deleier og styreleder Ernst Terje Jakobsen.

Han mener en ladeinfrastruktur behøver å være på plass for at prosjektet skal være gjennomførbart. – Vi er derfor i dialog med Telemarkskanalen, kommuner, fylkeskommunen, Grenland Havn, Kragerø Havn og private aktører. Tilbakemeldingene er veldig positive og vi tror derfor at de fleste nødvendige ladepunktene vil være klart til sesongstart neste år.

– På den måten ønsker vi også å bidra til at flere kan kjøpe elbåt. Vi ønsker at Telemarkskanalen og Telemarkskysten skal bli en hoveddestinasjon for en grønn Norgesferie, avslutter Jakobsen.

Mer informasjon finner du på canalboats.no/

Endret: 10.12.2020