Å kjøpe båt

Når du skal gå til anskaffelse av brukt eller ny båt kan det være veldig smart å følge en sjekkliste, være klar over hva du bør se etter – eller søke faglige råd. For bruktbåtkjøp finnes også en god kjøpekontrakt og et tilbud om trygt båtoppgjør.

Råd og veiledning fra fagfolk

Det er lett å se seg blind når du omsider finner det som kan bli drømmebåten. Avhengig av din båterfaring, anbefaler vi å ha med en båtvenn eller en fagmann om du skal kjøpe brukt båt. Om du skal kjøpe en litt større, brukt båt kan det være spesielt lurt å ha med en fagperson som kan skrive en rapport – som dessuten kan brukes for legitim prutning.

  • En god venn som har hatt båt tidligere
  • En autorisert takstmann
  • Et båtverksted

Vi anbefaler deg også å se nærmere på vår Bruktbåtskole.

IMG_8745
En båtkyndig venn eller profesjonell part lønner seg ved bruktbåthandel over en viss sum/kompleksitet.

Kjøpekontrakt bruktbåt

Ved bruktbåthandel tar både selger og kjøper en betydelig risiko, alt etter båtens type, tilstand og verdi. Risikoen og utslagene av den kan være uforutsigbar. Da kan det være lurt å benytte en kjøpekontrakt som er spesial-tilpasset omsetning av bruktbåt mellom private. Båtadvokatens kjøpekontrakt for fritidsbåt er anbefalt av Båtforbundet og Båtens Verden, og kan lastes ned gratis her.

 

Trygt BåtoppgjørTM

Skal du kjøpe eller selge båt med noenlunde verdi er det viktig for både selger og kjøper at oppgjøret foregår på en måte som er trygg og som sikrer at begge parter får det de skal ha. Trygt BåtoppgjørTM garanterer rett resultat, og leveres av Båtadvokaten.

Trygt BåtoppgjørTM gir deg en profesjonelt gjennomført prosess med overføring av eiendomsretten. Trygt BåtoppgjørTM eliminerer all risiko, og gjennomføringen er dessuten dekket opp med ansvarsforsikring. Du kan lese mer om dette her.

Endret: 23.05.2020