Inspirasjon og informasjon

Velkommen til båtlivet! Vi skal guide deg gjennom det du bør og må tenke på for å være så godt forberedt som mulig til å ta del i båtlivets gleder – og kjøpe din første båt!

Vi anbefaler deg å ta en titt på Inspirasjons-sidene våre, der du blant annet kan lese om ulike former for båtliv (eller for å bruke båten), samt få inspirasjon fra de som allerede har tatt steget.

Dersom du ønsker å få inspirasjon, gode tips og spennende reportasjer fra Båtens Verdens redaksjon, kan du få magasinet hjem på døra syv ganger i året.

For å gjøre et godt og veloverveid valg, må du starte med å danne deg et bilde av hva båtlivet innebærer og hvilke valgmuligheter du har.

For å gjøre et godt og veloverveid valg, må du starte med å danne deg et bilde av hva båtlivet innebærer og hvilke valgmuligheter du har.

_DSC0643
Båtmesser arrangeres gjerne på vårparten - over hele landet - innendørs og flytende. Her fra Båter i Sjøen på Aker Brygge.
20170324-IMG_5260
Fordelen med båtmessene er at du kan ta og kjenne på båtene - og ikke minst treffe bransjen slå av en nyttig prat.

Båtmesser

Båtmessene er ypperlige arenaer for å se hvilke nye båter som finnes på det norske markedet, danne seg et inntrykk av de ulike båttypene, og for å treffe eksperter fra bransjen som kan gi noen råd og vink på veien. De største båtmessene i Norge er Sjøen for Alle på Lillestrøm i mars, Dra til Sjøs i Bergen i februar, og Båter i Sjøen i september. I tillegg arrangeres en rekke lokale båtmesser i både Kristiansand, Sandnessjøen, Grimstad, Tønsberg og Fredrikstad. I utlandet er for mange boot Düsseldorf i januar et høydepunkt, men også Yachting Festival de Cannes og Miami Boat Show er populære reisemål for Nordmenn.

Annonse
IMG_4148
Flere forhandlere har eget showrom med utstilte båter og kaffe.

Lokale forhandlere

De fleste forhandlere, spesielt av mindre båter, har egne showrom med båter i utstilling på land eller vann. Disse har også gjerne brukte båter/innbyttebåter i utstilling eller tilgjengelige også. Det kan være en god idé å oppsøke noen lokale forhandlere for å danne seg et inntrykk av hva som finnes.

Endret: 29.05.2020