Nytt, brukt eller leasing?

Når du har peilet deg inn hva slags båttype du er på jakt etter – og kanskje også hvilke båtmodeller som kan bli drømmebåten, må du ta stilling til om du ønsker å kjøpe ny eller brukt båt.

Selv om det foreløpig er på et tidlig stadium i Norge, finnes det også enkelte leasing- og båtpoolordninger.

IMG_0947
Kjøper du ny båt fra forhandler eller importør får du garanti, service og det siste på markedet med moderne løsninger.

Brukt eller nytt?

Kjøper du ny båt fra forhandler eller importør får du garanti, service og det siste på markedet med moderne løsninger. Å kjøpe brukt båt kan imidlertidig ikke sammenliknes med å kjøpe brukt bil eller bobil, da holdbarheten på et skrog og design for øvrig ofte er meget bra – i hvertfall om du kjøper kjente merker. Og dessuten er det enklere å oppgradere både navigasjon, tekstiler, utstyr og motor. Enkelte båter fra 60-, 70- og 80-tallet regnes som «kultbåter» den dag i dag, og holder seg godt i bruktmarkedet.

 

Noen fordeler med å kjøpe ny båt:

  • Garanti og trygghet
  • Du kan være med å spesifisere og tilpasse båten, tekstiler, utstyr etc., og får det nyeste på markedet
  • Nye båter har gjerne større volum og mer plass
  • Lavere driftskostnader

 

Noen fordeler med å kjøpe brukt båt:

  • Mer båt for pengene – lavere pris og ofte er båten utstyrt med utstyr som koster ekstra ved nybåtkjøp
  • Verditapet er ikke lenger like stort

 

Vurderer du å kjøpe brukt båt, anbefaler vi at du tar en titt på vår Bruktbåtskole.

DSC_0188
Å kjøpe brukt båt kan imidlertidig ikke sammenliknes med å kjøpe brukt bil eller bobil, da holdbarheten på et skrog og design for øvrig ofte er meget bra.

Leie og båtpooler

Å ha en båt tilgjengelig i brygga når muligheten plutselig skulle melde seg gir total frihet, men om du er usikker på om båt er noe å satse på, eller vurderer å oppgradere til en større båt, men er usikker, kan det være en idé å leie en båt. På finn.no finner du flere båter for leie.

Det finnes også flere båtpooler der du kan tegne medlemskap og få tilgang til båter fra en brygge. Aktører som tilbyr dette i dag er flere seilforeninger (primært regattabåter), Kruser og Giramar.

Båtcharter er også i vinden, der du kan leie båt med eller uten mannskap i utlandet (primært seilbåter). Både Nautic Norway og Dreamyacht Charter er to store aktører her.

Endret: 25.05.2020