Orientering i markedet

Gratulerer – forhåpentligvis er du et lite skritt nærmere i å entre båtlivet! Nå er det på tide å begynne å orientere seg i hva markedet byr på.

Du har en formening om hvilken båttype du skal se etter, og hvilke behov som skal dekkes, litt om båthold, forsikring og finansieringsordninger – og om du skal kjøpe nytt eller brukt. Nå er det på tide å begynne å orientere seg i hva markedet byr på.

IMG_0618_red

Båtmesser

Båtmessene er ypperlige arenaer for å se hvilke nye båter som finnes på det norske markedet, danne seg et inntrykk av de ulike båttypene, og for å treffe eksperter fra bransjen som kan gi noen råd og vink på veien.

PS! Vi anbefaler deg å ta en titt på neste steg «Å kjøpe båt» for konkrete tips til hva du skal se etter, laste ned kjøpekontrakt og liknende.

Annonse
Skjermbilde
På tjenesten Båtsøk.no finner du nye båter som selges i markedet.

Båtsøk.no

Båtens Verdens egne tjeneste Båtsøk.no er en digital båtutstilling der du kan sammenligne og finne et utvalg av nye båter som selges i det norske markedet. Du finner siden her.

IMG_0621_red

Forhandlere

De fleste båtmerker har en importør og/eller forhandlere som har egne showrom innen- og/eller utendørs med utstilte modeller. Forhandlerne har ofte også bruktbåter eller innbyttemodeller tilgjengelig – og kan bistå med råd og tips.

Finn.no

Som for de fleste andre kapitalvarer er Finn.no sine bruktbåtsider den største kanalen for omsetning av brukte båter. Noen søk her vil gi deg en pekepinn på hva som finnes på bruktmarkedet akkurat nå, men du kan også legge ut en annonse på «ønskes kjøpt»-sidene.

Båtmeglere

Hvis du går med planer om å kjøpe brukt båt og er usikker på hvilket merke du bør satse på, hvordan tilstanden er og så videre, finnes det flere dyktige båtmeglere som kjenner markedet godt. Flere kan også hjelpe deg med å kjøpe brukt båt.

Endret: 24.05.2020