Snekke - det gode liv på sjøen

Den gode, gamle «snekka» har eksistert i drøye tusen år – og det med god grunn. Snekka innbyr gjerne til koselige, langsomme turer med venner og familie, men båttypen har også flere bruksområder.

Snekka har gjerne rund hekk/akterparti, er åpen eller har et lite overbygg – og bruksområdene er mange. Snekketypene er også gjerne saktegående eller halvplanende.

Båttypen går langt tilbake i tid. Fortsatt finnes det en rekke tresnekker som er godt vedlikeholdte, og på bruktmarkedet finnes både disse og prisgunstige «familiesnekker» med gode overnattingsmuligheter og praktiske, effektive løsninger.

DJI_0080
Snekke er sosialt og avslappende. Snekka på bildet er i tillegg elektrisk.

På nybåtmarkedet har snekketypen fått en ny renessanse i åpne og allsidige båter bygget i glassfiber eller aluminium. Bruksområdene spenner vidt fra fiske til dagsturer og rolige skjærgårdsturer med venner. Snekka er sosial og mange kan styres fra rorkult akter.

IMG_9913
Noen snekker kan komme opp i god fart.

De fleste snekker har innenbords motor med strak aksel og er saktegående eller halvplanende. Det krever liten motor og det finnes noen varianter med elektrisk fremdrift.

Annonse
DSC_1448
Den gode, gamle familiesnekka lever i beste velgående - på bruktmarkedet.

Se hvilke nye snekker som finnes:

Du kan også gå direkte til Båtsøk.no – der du kan filtrere på en rekke parametere for å finne riktig båt:


Endret: 23.05.2020