Båtforeningen: Børsa Båtklubb

Båtklubben for de aktive

Børsa Båtklubb i Trondheimsfjorden er en båtklubb som ligger midt i smørøyet for fritids- og fiskeinteresserte, og med 350 medlemmer som kan ta del i et rikt fritidstilbud.

Det er et aktivt miljø i havnen, med mange entusiaster som driver med forskjellige prosjekter året rundt.

Børsa Båtklubb ble stiftet i 1972, og har i alle årene siden vært et samlingspunkt i et område rikt på fritids- og fiskemuligheter. Etter et styremøte i februar 1972 ble første medlemsmøte avholdt 10. mars, 1972. Det var da 35 medlemmer med 15 båtplasser.

I dag har båtklubben ca. 350 medlemmer, og i overkant av 320 båtplasser.

Av fasiliteter har Børsa Båtklubb eget servicebygg med dusj og toaletter for både besøkende og medlemmer. Eget klubbhus for utleie, drivstoffanlegg med kortterminal, en stor og en liten slipp, samt utkjøringsrampe for båthenger. Stor verkstedhall som også brukes til vinterlagring av båt og utendørs opplagsplasser er også på plass. Det er gratis parkering i havnen, samt vaktordning. I tillegg er det gjestebrygge og uteområder med mulighet for grilling.

Ivrig dugnedsgjeng
Ivrig dugnadsgjeng

Noe for både barn og eldre

Området til Børsa Båtklubb er et aktivt nærområde for fritids- og fiskeinteresserte, og båtklubben har flere aktiviteter gjennom året. Det er St. Hans-feiring med bål og servering av rømmegrøt etc. Sjøsportens dag arrangeres sammen med flere firma og organisasjoner, som Skaun Jeger og Fisk, Redningsselskapet, KNBF, med flere.

Der tas barn og unge ut på sjøen for fiskeaktiviteter, og Eliasbåten tar med barn på sjøen, Skaun Jeger og Fisk deler ut fiskeutstyr, og det er gjennomgang av sjøsikkerhet med både unge og gamle. I tillegg arrangeres hvert år Strandryddedagen sammen med Kajakklubben, som er et godt tiltak for miljøet i nærområdet.

Det er et aktivt miljø i havnen, med mange entusiaster som driver med forskjellige prosjekter året rundt. Det er alt fra motorbytter og andre reparasjoner til totale restaurasjoner av store og små båtprosjekter. Det er fremdeles en god dugnadsånd i klubben, men det merkes at den er noe nedadgående i forhold til hvordan det var for noen år siden.

Annonse
Vakt og kaffestova
Vakt og kaffestova

Børsa Båtklubb ligger i Trondheimsfjorden, nærmere bestemt i Gaulosen. Innerst i denne fjordarmen renner den berømte lakseelva Gaula ut og det er et meget godt fiske i denne delen av fjorden. Her finner du alt fra kveite til laks og sjøørret. Det er også rikt med krabbe og sjøkreps. Klubben har mange «hobbyfiskere» som benytter båten sin til fiske året rundt. I og med de sterke strømmene i og rundt havnen er havnen isfri, så det går greit å ha båten liggende på vannet klar til bruk når en fersk fiskemiddag står på menyen.

Januar 2019

Artikkelen sto på trykk i Fritidsbåten i 2019

Endret: 05.06.2020