Forsøl Båtforening

Forsøl båtforening ligger idyllisk til ca. 1 mil utenfor Hammerfest sentrum. Båtforeningen er bygd på en tidligere ankringsplass i le for storm og uvær. Det ble bygget en brygge her allerede i 1984 av noen entusiaster som også var starten på båtforeningen. Og havna er gradvis blitt bygget ut på dugnad.

Her er en veldig god dugnadsånd. Om noen går lei, trår andre til forteller leder i båtforeningen Tore Amundsen. Bryggeanlegget er nettopp rehabilitert med 60 meter bølgedemper og en ny betongbrygge med 10 båtplasser mot nordvest. I sommer ble ytterligere sikkerhetstiltak gjort for å sikre havna enda bedre. En mærnot ble montert på bølgedemperen med blylodd i bunn. Når denne gror til håper Amundsen at havna blir enda mere trygg når vinterstormene kommer.

Foreningen har 70 båtplasser og 150 medlemmer. Og ble medlem i KNBF i 2015.

Nå står restaurering av den indre havna for tur. Alle utrigger er allerede byttet, nå må også bryggene som er gamle rehabiliteres eller byttes. Beslutning om hva som skal gjøres her blir tatt opp på neste årsmøte i foreningen. Og målet på sikt er og også bygge klubbhus.

Vi har en veldig god lagånd her, når noen går lei trår andre til.

Skjermbilde

Gode fiskemuligheter og flotte turområder i Vest-Finnmark

Forsøl båtforening ligger fint til.Her er det gode fiskeforhold og med kjente turmål i nærheten. Nevnes bør Sørøya hvor flere av medlemmene har hytter. Sørøya er en stor øy i Vest-Finnmark. Og blir omtalt som den grønne øya i nord. Norges fjerde største øy etter areal og er Norges største øy uten fastlandsforbindelse. Øya byr på mye kulturhistorie, dyreliv og har en fantastisk flott natur. Her finner du Kjøttvikvarden, 12 meter høyt landemerke bygd i 1850 og som ligger på fjellet Kjøttvikfjellet, 320 meter over havet. Det eneste i sitt slag her til lands. Andre turmål er Rolvsøya og Seilandet. Med egenartet og vakker øynatur, med små og store fjorder omkranset av høye fjell som stuper i havet og med en rik bestand av rovfugl.

Annonse
9

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2018, og er skrevet av Geir Giæver

Endret: 05.06.2020