Neverdal båtforening i Meløy kommune

Neverdal båtforening ble stiftet i 2008. Foreningen har pr i dag 86 båtplasser og 6 gjesteplasser.

NBF har bygd ut havnen i 3 trinn siden 2008 i samarbeid med Neverdal eiendomsselskap. Siste byggetrinn ble utført i 2016 og siste hand på verket er å få ferdigstillelse på lengde og høyde på molo.

Foreningen har 120 medlemmer. Aktivitetsnivået er relativt høyt med mye dugnad for å holde bryggeanlegg topp samt klubbhus og kaianlegg.

Dugnadsgjengen Neverdal, fv Hjalmar Dahlheim, Lindor Lorentzen, Kjell Ivar Hansen, Arne Lorentzen, Geir Selstad, Denis Topilsky, Per-Arne Karlsen
Dugnadsgjengen Neverdal, fv Hjalmar Dahlheim, Lindor Lorentzen, Kjell Ivar Hansen, Arne Lorentzen, Geir Selstad, Denis Topilsky, Per-Arne Karlsen

Fasiliteter

Klubbhuset er tilgjengelig og her er det mulighet for å slappe av i et maritimt miljø, det er mulighet for å lage seg mat eller koke seg kaffe samt at der er muligheter for dusj. Søppelkontainer står på plassen ved klubbhus.

I front av klubbhus er en stor kai med sittegrupper og der er en stor grill slik at det er muligheter for å lage seg grillmat. På bryggen er det landstrøm og vann.

Annonse
båtforeningen
Stort klubbhus, med plass til 60 personer.

Bygda

Neverdal er en akkurat passe stor bygd med ca 780 innbyggere i flotte omgivelser og er plassert midt i mellom Glomfjord i sør og Ørnes i nord. Her er det mulighet for både fjelltur, pub tur eller bare en tur på butikken for å handle is. Neverdal er rik på historie og da i særdeleshet fra andre verdenskrig. Området som båthavnen er i var okkupert av tyskerne til kanonstillinger, spor etter dette finnes enda. Bygda består av skole, barnehage, industri, gartneri, frisør, Joker butikk med post og vi har Frodos. På sistnevnte er det som regel program i helgene samt at torsdager er det pizzabuffe.

Turområdet er kjent og godt besøkt der Nordhesten(Spilderhesten) skiller seg ut som det store. Høyeste punkt er på ca 840moh med stigning hele veien, en fantastisk utsikt der fjellene i Lofoten kan skimtes. For den som er glad i astronomi så har vi en planetsti.

Artikkelen sto på trykk i Fritidsbåten i 2017

Endret: 05.06.2020