Båtforeningen: Rørvik Båtforening

Rørvik en av kystens hovedsteder

Rørvik Båtforening holder til i sentrum av Rørvik i Vikna Kommune og er selvfølgelig medlem av KNBF!

Småbåthavnen har 220 båtplasser og 225 medlemmer. I tillegg har vi en egen brygge for båtgjester, private plasser som er disponible om sommeren benyttes også som gjesteplasser.

Foreningen har et eget klubbhus med god utsikt over havnen. Her holdes møter av styret, og ukentlig kaffeslabberas av foreningens veteraner. Klubbhuset har også 3 dusjer og vaskemaskin/tørketrommel tilgjengelig for båtturister. Allrom med kjøkkenkrok kan også benyttes av turister.

Båtforeningen er veldrevet og har god økonomi. Det er gjort betydelige oppgraderinger av anlegget de siste årene. Alle pirene samt gjestebrygge er av god standard, og er med vann og strøm. Området rundt havnen har også blitt oppgradert av foreningen med egne midler og dugnad. Vi har også bobleanlegg som kjøres om vinteren.

I sommersesongen har vi godt besøk av gjester, og vi tar imot betaling via Vipps og iSettle og kontanter. I perioden 15/6 – 15/8 er havnen bemannet med verter som er tilgjengelig for turistene.

20160611_231017

Litt om stedet

Rørvik ligger midt i den maritime hoved ferdselsåra slik at all fritidsbåttrafikk over Folda går som regel innom Rørvik. Utfordringen med å komme til Rørvik fra sør er havstykket Folda, i dårlig vær er det et godt alternativ og gå indre led, (Flatangerleia) da kortes havstykket betydelig.

Stedet har alt en båteier har behov for innenfor båttekniske utfordringer. Det inkluderer løfting av båt, motorteknisk, navigasjon m.m. og tankanlegg er en selvfølgelighet.

Redningsskøyta har også base i Rørvik. Ellers kan nevnes at sør- og nordgående hurtigrute møtes her ved samme kai hver kveld.

Annonse

Stedet har alt en båteier har behov for innenfor båttekniske utfordringer. Det inkluderer løfting av båt, motorteknisk, navigasjon m.m. og tankanlegg er en selvfølgelighet.

Alle tilbud ligger innenfor gangavstand til båthavna. Av sosiale tilbud på stedet så nevnes svømmehall, kjøpesentre, kystmuseet Norveg og midtsommers arrangeres Rørvikdagan med mange av landets beste artister.
Restauranter og pub har selvfølgelig også sin plass i Rørvik.

Utflukter

Med noen dagers stopp i Rørvik ligger det også meget godt til rette for maritime opplevelser.

Sør-Gjæslingan er et nedlagt fiskevær som er restaurert og som er vært et besøk.

Vikna kommune består av flere tusen øyer som ligger innbydende til og som også egner seg ypperlig for kajakkturister.

Mølleparken «Austafjord» er godt tilrettelagt for fotturister og er også vært et besøk til fots.

Dramatisk historie

For å putte inn litt maritim historikk så husker sikkert den eldre garde det tragiske forliset av hurtigruteskipet «St. Svithun» i 1962, det skjedde ved Nordøyan fyr og skyldtes en feilnavigering i forhold til Grinna fyr som ligger i innseglinga på babord på nord til Rørvik.

Artikkelen sto på trykk i Fritidsbåten i 2018, og er skrevet av Tone Ingebrigtsen / Knut Tore Børø

Endret: 05.06.2020