Hvaler Open samlet unge & voksne

Kontrasten til de store guttas Poker-run i Arendal kan nok være litt slående, men det er slett ikke negativt. Her på båthavna i Krosnes møttes 34 båter til et hyggelig fartsstevne. I fjorårets uoffisielle utgave var de bare 14. Båtene er mindre, mange av dem gamle kjenninger i stadig god form, og deltakerne yngre. Dette er fremtidens Poker-runnere.

Konseptet var ryddig og greit. Løypa rundt Hvalerøyene er så god som noen, det var innlagt lunsj og underholdning som seg hør og bør. Ingen store pengepremier, men en fin pokal til vinneren med beste pokerhånd. Det kostet kr 450 å delta. Lunsj underveis på Makø, og afterparty på Vesterøy inkludert.

– Det er greit for oss om vi går en tusenlapp i overskudd, sa primus motor Ola Strand, som også påpekte at her var det mange som samarbeidet godt for å sy sammen arrangementet.

Annonse
DSC_9459

En av deltakerne vi snakket med var Eirik Thorenfeldt (20) fra Hvaler. Han har et nydelig og velholdt eksemplar av en Dalla Pieta 16 med en Johnson 150 GT fra 1987, lakkert hvit.

– Jeg synes det er en legendarisk båt i kule farger, også er den så enkel, med sine to stoler etter hverandre. Jeg vil si at dette miljøet er voksende, og jeg treffer gjerne flere av dem utpå. Det er nokså unikt, og jeg håper vi kan få fremmet det ytterligere med Hvaler Open, forteller han.

IMG_2497

En annen båt som vekket oppsikt under Hvaler Open er Jonas Hansen sin katamaran av typen Twister 24 med lukket cockpit og Mercury 200 XS racingmotor på hekken. Toppfart: 95 knop +(!). Med den kjører han båtsport i Klasse 3C, den største offshore-klassen i Norge, og deltar på løp i Sverige og Norge.

DSC_9410

– Jeg har kjørt offshore siden 2014, rundbane før det, og har vært på pallen i begge land, forteller han.

Endret: 28.10.2023