Klassisk Flostaregatta med pokerrun

Flostaregattaen har i alle år vært arrangert helgen før den litt mer kjente regattaen i nabobygda Tvedestrand. Litt som en oppvarmingsrunde før offshore-alvoret, men i år var rollene snudd.

Nå strømmet folk og fartøy til Flosta, som feiret sitt 70-års jubileum! Over 100 båter var påmeldt i et utall litt mer uhøytidelige klasser, for å kjempe om minst like mange pokaler og vandrepokaler som fylte fire sider i programmet.

IMG_2932_red
Fellesstart for flere klasser. Denne gamle Skipsplasten er historisk, og motoren så gammel at innmaten måtte «kastes om» eller snues for å bakke. Girhuset var ennå ikke oppfunnet. Flostaregattaen har også noe så originalt som VM i Fjordling 17. Disse klassiske Linge-båtene er blitt populære å restaurere og kjøre race med på grunn av sine gode farts- og sjøegenskaper. 17 stykker deltok i Flosta, og fort gikk det!
IMG_2924_red
Annonse
IMG_2927_red
Denne jiggen nærmest er bygget og vant sin første regatta i 1937!

Og som om ikke det var nok fikk de besøk av et 40-talls hurtiggående, større båter som plukket opp ett av fem pokerkort på veien fra Lyngør til Arendal. Stort mer maritimt blir det ikke. Legg så til strålende sol, topp tilskuerforhold, benker å sitte på, flott servering , og en helt fantastisk regattastab som holdt styr på alt sammen, og en glimrende speaker som underholdt tusenvis av tilskuere, så blir det ikke mye å trekke for denne sommerdagen i Kilsund.

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2018, og er skrevet av Einar Schie

Endret: 22.05.2020
Tagger: Sør