Plastikk Pokerrun

Ideen med «poker-run» griper om seg. Nå har også Vest Agder-museet kastet seg på bølgen av pokerrun for båter. Museet er kjent for sin samling av og interesse for klassiske plastbåter og den norske plastbåtindustrien. Det er i seg selv et prisverdig tiltak. På grunn av Covid-19 ble årets regatta avholdt 30. august, i et mer begrenset og annet format enn tidligere, men interessen var allikevel upåklagelig.

Defilering og Poker Run startet i Odderøya museumshavn i Nodeviga kl. 13 søndag 30. august. Herfra var det felles defilering gjennom Gravanekanalen. Etter defileringen, begynte selve løpet. Båtene skulle som vanlig besøke fem ulike poster, men rekkefølgen kunne man selv velge, så i motsetning til større arrangementer ble ikke løypa kjørt i en felles kortesje. Det var ikke om å gjøre å komme først i mål, og fartsgrensene måtte overholdes. Alle deltakerne måtte ha flytevest.

DSC_0106
Ved bryggene til Vest Agder-museet ligger en rekke klassiske plastbåter hele sommeren.

Poker Run’et var åpent for alle med en klassisk norsk plastbåt, og ruten lagt opp slik at den skulle passe så mange som mulig. Med et bredt spekter av båtmodeller med ulik motorisering ble det satt en makstid for å kunne planlegge tidsbruken og unngå venting. Løpet avsluttet i Nodeviga hvor det startet, og det ble opplyst at det kunne være lurt å ha med fendere og dregg.

DSC_0086
Gammel og ny tid møtes på fjorden.

På etterfesten ble det servert mat (skalldyr) og drikke, og det var premieutdeling for beste og dårligste pokerhånd.

Et «Poker Run» er ingen konkurranse: Dette Plastic «Poker Run» kan best sammenliknes med rebusløp for bil. Det blir delt ut kart med fem poster som hver båt skal besøke. På hver post mottar man ett spillkort forseglet i konvolutt. Etter å ha besøkt samtlige poster, sitter man igjen med totalt fem spillkort. Disse skal tas med uåpnet til etterfesten. Her åpnes konvoluttene en etter en, og vinner er den som sitter igjen med den beste pokerhånden. Med andre ord trenger man ikke kunnskap om poker, for man kan bare spille med de kortene man har blitt tildelt.

 

Artikkelen er skrevet av Einar Schie

Endret: 22.11.2020
Tagger: Sørlandet