Barn & ungdom elsker båtlivet

Tidlig krøkes! Barn og ungdom finner lett sin plass i familiebåten og/eller med egen ungdomsbåt.

Båtliv er sporty, det handler om å navigere, manøvrere, oppdage nye plasser, fordele oppgaver om bord og håndtere en eiendel. Det handler om sjømannskap, fornuft, praktisk tilnærming – og er en sunn hobby som kan følge gjennom hele livet.

IMG_7370-EDIT

La barn og ungdom få ta del i oppgavene om bord. Gi de et sjøkart, en iPad med navigasjonsprogram på, la de styre båten, knyte fendere og fortøye. Vel fremme ved en holme kan barn fiske krabber, drive med vannleker og aktiviteter, slappe av på svaberget med en bok og bade. Går turen til en større by eller gjestehavn får man alle fasiliteter på kjøpet.

DSC_0189 (2)-EDIT

Alle barn har også lov til å kjøre egen båt – og hvem vil ikke være skipper på egen skute? For de minste koster en gummibåt med 2,5 eller 4 hestekrefter noen tusenlapper, som er enkel å slepe med på dags- eller ferietur. Det finnes ingen nedre aldersgrense for å kjøre båt. Er du under 16 år kan imidlertidig ikke båten være lenger enn 8 meter, ikke ha større motor enn 10 hk. og ikke kunne gå fortere enn 10 knop. Når du fyller 16 år kan du ta Båtførerprøven – som alle som er født etter 1980 og skal føre båt større enn 8 meter og/eller som har motor med effekt mer enn 25 hestekrefter, må ha. Å lære seg båt- og sjøvett tidlig er veldig nyttig, og er en perfekt og morsom aktivitet om sommeren!

CIMG4105-EDIT

Er du interessert i båtlivet?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og en videoserie. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Båt kan også være en sport gjennom enten seiling eller motorsport. Det finnes en rekke seilforeninger langs kysten som tilbyr kurs og organisert trening for barn og ungdom, der det å ha egen seiljolle ikke er nødvendig.

Annonse

Her er noen tips til aktiviteter for barn og ungdom på båttur:

  • Krabbefiske eller annen type fiske fra båten eller fra land
  • Shopping i en større by med gjestehavn
  • Lese bok og slappe av på glatte svaberg i en uthavn eller om bord i båten
  • Vannski- eller tube-kjøring underveis
  • Navigasjon
  • Brettspill
  • Å legge til rette for internett, TV og film om bord er ingen problem i dag, og kan være en ekstra koselig aktivitet på regnværsdager eller når mørket faller på
IMG_2175-EDIT
Endret: 18.05.2020