Et pusterom utenfor stuedøra

Norge har en kystlinje på over 28 000 kilometer og et tusentalls holmer og skjær. Skjærgården er ofte tilrettelagt av kommune og friluftsråd, og innbyr til rekreasjon året rundt.

Er du lei av hverdagen på land, ønsker du å få vind i håret eller slippe overfylte, hete fellesstrender? Båtlivet er frihet, hygge, variasjon, overraskelser, sporty og familiært. Med en båt i brygga kan du bare kaste loss en helt vanlig, grå hverdag og la tankene bli liggende igjen på land. En båttur er aldri lik!

6_2560

Hva slags båt behøver jeg?

For dagsturer i eget selskap eller med venner og familie, behøver du absolutt ingen dyr eller stor båt. Det hele avhenger av hva slags komfort du ønsker om bord, hvor fort du vil bevege deg og hvor mange personer du skal ha med på tur. Du kan lese mer om de ulike båttypene som finnes, samt få hjelp til å velge riktig båt, på www.båtsøk.no.

Hvor kan turene gå?

Med en båt tilgjengelig kan du utforske den lokale skjærgården, men du kan også ta den med på tilhenger til en helt ukjent skjærgård. Mulighetene er mange, som for eksempel:

  • Bare tøffe rundt i lav hastighet og se på livet, oppdage nye plasser og sole deg på turen, høre på musikk og spise lunsj i det fri.
  • Legge til ved en øy, bade, slappe av på flate svaberg eller kanskje det finnes en strand du kan ha helt for deg selv?
  • Spise lunsj på en av de mange koselige spisestedene ved gjestehavnene langs hele kysten.

 

På turen kan du stå på vannski, fiske eller bare kaste dreggen og bade rundt båten. Og kanskje går solen ned på vei hjem etter en herlig dag på sjøen?

Med en båt tilgjengelig kan du utforske den lokale skjærgården, men du kan også ta den med på tilhenger til en helt ukjent skjærgård

Er du interessert i båtlivet?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og en videoserie. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Hvem passer dagsturer og båtliv for?

Båtliv og dagsturer passer absolutt alle – for det beste med båtlivet er at det kan tilpasses ut fra hvem du har med om bord – og hvilket modus du er i. Noen eksempler:

  • Ta med ungdomsvenner på båttur til nærmeste store by og spis lunsj og sjekk opp gutter eller damer.
  • Ta med familien til en holme med strand og tilrettelagt brygge, stupebrett og badestiger.
  • Ta med vennepar på hyggetur i lav fart rundt i den lokale skjærgården – og avslutt med lunsj på et av de mange spisestedene langs kysten.
  • Ta med kompisene og stå på vannski og tube.
  • Kanskje det finnes et fyr eller et kulturminne i kort avstand fra der du har båten? Fyrstasjoner har gjerne tilrettelagte bryggeanlegg og er åpne for publikum.
  • Bare kjør rundt på måfå med fiskesnøre eller kaffe og god musikk.
Endret: 16.05.2020