En drømmehelg i skjærgården

Å la fortøyningene bli igjen på brygga sammen med hverdagen mens turen går gjennom skjærgården til en holme eller en gjestehavn – det er båtweekend.

En weekend i skjærgården kan være så mangt. Så lenge du har en båt å forflytte deg med, finnes det veldig mange muligheter for å gjøre helgen til noe spesielt – og som venner, kjæresten eller barna prater om hele den neste uken – før det kanskje bærer ut på nye eventyr igjen?

Dagsturer med båt er en fin opplevelse sommer som vinter, men å overnatte et døgn eller to gir båtlivet en helt ny dimensjon. Det å kunne legge seg til solnedgang eller etter en hyggelig tur på restaurant, for så å våkne neste dag til måkeskrik og rykende fersk kaffe. Å kunne bli liggende igjen i skjæra mens naboen haster hjem før det blir mørkt er virkelig å anbefale, og du behøver ingen stor eller dyr båt for å kjenne på følelsene – det avhenger mest av hvilken komfort du ønsker. Selv for de med båt uten overnatting finnes det muligheter. Flere uthavner har gressletter for telt, du kan leie et fyr eller en kystledhytte – eller ta inn på hotell i en by ved sjøen, mens båten ligger trygt i gjestehavna.

2019-07-03 14.46.33-EDIT
Annonse

Noen tips til hva en weekendtur med båt kan innebære:

  • En natt på en holme med gåtur, grilling på svaberget og kanskje en kveldsdukkert?
  • Tøffe rolig mellom holmer og skjær med god musikk, samtaler og lunsj i det fri.
  • En natt i en gjestehavn med et ekstra hjemmekoselig spisested i nærheten
  • Spillekveld med jatzy eller kortstokk til solen går ned i havet – foran baugen på båten

 

Tips! Gjør weekendturen til en familieaktivitet! Start planleggingen og drømmingen i ukedagene. Hvor skal turen gå? Hva vil hver enkelt gjøre og oppleve?

Endret: 18.05.2020