Båtferie er total frihet

Å våkne opp til akkurat den plassen og utsikten du ønsker hver eneste morgen - og glede seg til neste dags eventyr. Enten det er å nyte stillheten på akkurat det svaberget ytterst i skjærgården du har helt for deg selv – eller å seile videre til en storby eller en uoppdaget perle. Det er båtferie.

Med båt som ferieplattform har du alle muligheter. Du bor om bord – og de fleste båter over 25 fot har soveplass for fire personer, et kjøkken (bysse), toalett og kanskje en dusj. For motor eller seil kan du ta deg fra en plass til en annen i eget tempo – og i seg selv oppleve at selve turen er målet. Og best av alt – du har med deg alle eiendeler og hele feriehjemmet.

2016-05-26 21.38.43
Annonse

For på sjøen finnes ingen monotone asfalterte veier eller hete flyplasser, men mer et hav av muligheter. Du kan for eksempel:

  • Ligge i en trygg gjestehavn i en mindre kystby og benytte de lokale fasilitetene, bakeriene, spisestedene – og treffe innbyggerne.
  • Oppsøke en gjestehavn i en storby – som Oslo, Arendal, Stavanger, Bergen eller København. Ofte ligger gjestehavna midt i byen med alle fasiliteter i gåavstand.
  • Ankre opp i en uthavn (holme/skjær) som er godt beskyttet for vær og vind – og ligge til fjellet helt alene eller sammen med andre båtfolk. Og husk – båtfolk er veldig hyggelige! Ofte er populære uthavner tilrettelagte med brygger og fortøyningsbolter i fjellet.
  • Ligge på svai (for anker eller i en bøye) i en bukt uten noen naboer.
  • Ankre opp i en uthavn helt ytterst i havgapet – og være der helt alene. Ha hele øya for deg selv.

Dermed kan en ukes båtferie inneholde byshopping, kafébesøk og festivaldeltakelse i den ene enden – og i den andre enden av skalaen ligge helt for deg selv til en holme, bade, sole deg og se solen gå ned i havet med kun måker som nabo, eller legge til i en mer populær uthavn, grille på svaberget, møte andre båteiere og kanskje barna får nye venner på krabbebrygga? Og på båtturene mellom de forskjellige stedene kan du utforske nye steder, høre på favorittmusikken og bare la båten drive mens dere spiser lunsj.

Er du interessert i båtlivet?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og en videoserie. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


Båtferie er uforglemmelige øyeblikk med familien samlet

20170615-IMG_8223

Båtferie er total frihet

IMG_0947

Båtferie kan tilpasses så hele familien får de minnene de fortjener

DSC_0011

Båtferie er variasjon

2019-07-20 15.52.34

Båtferie er sporty

Trollfjorden

Hvem passer båtferie for, og hvordan komme i gang?

Vi tør påstå at båtferie passer for de aller fleste i og med at du bruker båten som plattform for opplevelser. Enten det er å ha båten på tilhenger og kjøre til Lofoten med bilen, for så å feriere noen dager med båt der, eller det er å kjøre fra hotell til hotell med en mindre båt. Er du helt fersk anbefaler vi at du tar en titt på de mindre daycruiserne eller snekkene – og du vil komme fort inn i praktisk håndtering, navigasjon og godt sjømannskap.

Endret: 23.05.2020