Bor i båt på Aker Brygge Marina

Jan Erik Danielsen har valgt å bo om bord i båten sin hele året.

Og Jan Erik bor ikke i en hvilken som helst båt. Skute, er det riktige begrepet om hans bobåt.

– Ja, det er en ChoyLee 63 fot. 5,9 meter bred og et deplasement på ca 50 tonn. Jeg fant henne på Finn.no for to år siden i Bodø og seilte skuta til Oslo sammen med gode venner. Nå er jeg pensjonist og 67 år. Disse to årene har vært fantastiske. Jeg har gitt meg selv fem år med denne boformen. Skulle ikke forbause meg om det blir flere.

1
Datter Sara kommer plutselig på besøk. Benken på dekk er flittig brukt.

Jeg intervjuer Jan Erik på dekk. Plutselig kommer en slank, ung legg over rekka. Jeg ser spørrende på Skipperen.

– Bare rolig, sier han. – Velkommen, datter Sara.

– Jeg hørte Pappa skulle intervjues. Så hyggelig! Jeg har sjelden sett ham i så god form og alltid i godt humør siden han flyttet om bord her på Aker Brygge. Jeg studerer jus og kommer ofte uanmeldt. Alltid er han i snakk med noen, hvis han ikke ordner med noe, forteller hun.

Annonse
IMG_2139

Er du interessert i båtlivet?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og en videoserie. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


– Dette er drøm jeg har kunnet realisere. Jeg har aldri hatt mareritt her. Men, for å bo i båt, må alt være på stell. Alt må funke. Hele tiden. Og det har det gjort her, på Aker Brygge Marina i mine to år. Vedlikeholdet, alle er på hugget. Ordner med noe hele tiden. Ja, det hender jeg gir en hånd også. Jeg som er millionær i tid.

Med en så stor båt som dette, er det fint å kunne ta vedlikeholdet litt hver dag. To stykker Caterpillar, Onan genset og en mengde med instrumentet krever sin mann. Jeg har jo adresse Aker Brygge. Min longsideplass koster 100 000 pr. år. Det blir ca 9 000 /mnd. Ikke gærn’t det, vel? Alt er inkludert. Førsteklasses sanitæranlegg, vaskemaskiner og tørk. Internett og strøm og vann. Har jeg nevnt de gode naboene? Alle har jo en ting vi er gode på. Fint å kunne gi en handsrekning. Ikke koster det noe heller.

IMG_2130
Her i styrehuset.

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2019, og er skrevet av Bjørn Eckhardt

Endret: 21.05.2020