Oppgraderte for å bruke båten hele året

Morten Engedahl (52) fra Kongsberg fikk virkelig smaken på båtlivet da han kjøpte leilighet på gjevingpynten på Gjeving for fire år siden. Med ny båt for sesongen ønsker han å bruke båten hele året.

– Før hadde jeg bare hatt noen småbåter rundt 12-14 fot, men fikk min første «ordentlige» båt for fire år siden da jeg kjøpte leiligheten på Sørlandet. Det var en Uttern D57 bow rider. En knallflott båt til å ta seg rundt i skjærgården med. I mars kjøpte jeg en ny Bella 700 raid styrhusbåt med en 150 hk Mercury av Agder Marina. Grunnen til at jeg kjøpte denne type båt er at jeg ville ha en båt jeg kan bruke hele året, forteller Engedahl.

lymgør fyr

– Det jeg liker med båten er at det er en styrhusbåt jeg kan bruke hele året. Det blir fort for kaldt sen høst-vinter og tidlig vår med åpen båt, så her har jeg en båt som jeg kan sitte inne lunt og varmt når temperaturen kryper nedover. Min båt har alt av tilgjengelig utstyr, som for eksempel 4 Kw varmer, toalett, kjøleskap, utvendig styring og mye mer. En annen ting jeg liker veldig godt med båten er at det er god plass til fire stykker i styrhuset, forteller den nybakte båteieren.

Det beste med båtlivet for meg er at jeg kan komme meg på fjorden hele året, enten med familie og venner eller for å fiske, avslutter båteieren.

Annonse

Hvordan bruker du båten?

– Jeg bruker båten veldig mye, og nå blir det nok mye mer ettersom båten blir liggende ute om vinteren. Jeg ser virkelig frem til en masse flotte helger på den årstiden. Dessuten er jeg veldig glad i å fiske. Derfor var det viktig med stor og romslig uteplass bak med utvendig styreposisjon som gjør det lettvint å trekke teiner. Denne uka blir det faktisk montert teinehaler om bord også. Det er nedfellbare sittebenker akter som gjør uteplassen veldig anvendelig, og som kan slåes raskt ned når jeg har teiner om bord.

IMG_2983
Det største øyeblikket - endelig sjøsetting!

Og favorittplassen?

– Det er helt klart Lyngør med sin helt spesielle beliggenhet og sjarm. Der finnes alt fra en koselig landhandel og du har Pers brygge og seilmakeren som en kan sitte ned med et godt måltid og se utover Lyngør. Men med den nye båten er det ikke lange svippen til koselige Risør og til Tvedestrand heller. Målet for sesongen er å ta en tur til Arendal med båten i løpet av sommeren, forteller han.

lyngør
I Lyngør

– Det beste med båtlivet for meg er at jeg kan komme meg på fjorden hele året, enten med familie og venner eller for å fiske, avslutter båteieren.

Artikkelen sto på trykk i Båtglede sør 2019, og er skrevet av Vetle Børresen

Endret: 19.05.2020
Tagger: Styrhusbåt