Storebro Royal Cruiser 111

Det er alltid både imponerende og hyggelig når entusiaster så tydelig viser at de har et nært forhold til båten sin. Å se et låve eller hagefunn som har vært stuvet bort i årevis, for så å kunne se båten stige opp som en fugl Fønix, gir nok båtlivet en annen dimensjon enn det å kjøpe et komplett glinsende ferdigprodukt. Å bygge opp båten selv betyr også at du lærer båten din å kjenne.

 

IMG_1445

Eieren Åge Antonsen tok sjansen og kjøpte båten vinteren 2018 og startet restaureringen i september 2019. Båten hadde da vært lagret inne i 18 år. Motorer fulgte med, men de var lagret på paller. Nå har båten 2 x 130 VP AQ.

Skroget var helt utmerket og hadde tålt lagringen utrolig bra, men det var røft pusset og nedstøvet. Etter at skroget var finpusset ble det tilsatt D1-olje og avsatt stripe i mahognien før skroget ble hvitmalt. Vinduer ble tatt ut og vindusrammer renset og utbedret.

IMG_1588
Annonse

Ny dørk ble laget og denne samt overbygg ble lakket. Dekket var i god stand, men er slipt ned for utbedring. Båten ble benyttet sommeren 2020. I vinter er restaureringen fortsatt, og nye innredningselementer laget og montert.

IMG_1622

Nyter arbeidet

– Som pensjonist har det vært en svært hyggelig reise å få anledning til å utføre denne oppgradering og restaurering. Opplevelse av mestring og gleden over resultatet er ubetalelig, forteller Åge Antonsen. Båten er nå nærmest ferdig, og Åge gleder seg til en flott «Trebåtsommer». Båtens hjemmehavn er i Sandefjord.

Det skal visstnok være to båter til av samme type i Norge og tilstanden og hvor de befinner seg vil Åge gjerne vite…

Annonse

Red: Dette er en sjelden båt i Norske farvann. Disse båtene, som det totalt ble bygget 250 eksemplarer av, ble bygget i perioden 1966-1969. Båten er tegnet av norske Otto Scheen og Storebros senere faste designer tyske Wilfred Wilkes. Standard motorutrustning er 2 x 6 syl Volvo diesler på 83 hk. med faste akslinger. Båten er bygget i hel mahognyplank, kobbernaglet på eikespant, så dette er en stor og tung båt, med vekt på 11 tonn!

 

Artikkelen er skrevet av Einar Schie

Endret: 14.05.2021