Sommerkysten

2
Yrende båtliv i hele Sør-Norge. Her fra Middagsbukta. Hyggelig med isbåten som er tilbake, til stor glede for store og små. Badevannet holdt 21 grader. Alle måtte ut i en tur. Makan til sommer. Båtsalget liker slik sommer også..
2360
Nordmann Frank Johansen (fra Fredrikstad) (t.h.) driver den største sykkelutleien på Koster.
a
Eidskilen - sprengt vannvei gjennom Skåtøy.
5_red
Stillehavsøstersen invaderer Norge. Vi anmodes om å plukke dem for å holde bestanden nede. Vi følger dette og spiser dem. Denne delikatessen. «If you can’t beat them, eat them». Vi plukket dem i store mengder i Hankøsundet. Beliggende mellom Moss og Fredrikstad. Store fine skjell, innmaten dobbel så stor som vanlige østers. Noen dråper med sitron og en variant av edikk hører med, og ned glir de. Dog hjulpet av en lille en eller musserende. Enda bedre med en blanding sammen med blåskjell..
2318
Tisse fra rekka - et lite triks!

Tisse fra rekka

Du kjenner deg igjen, ikke sant? Underveis er det tungvint å gå ned for en slik nødvendighet.

Særlig når du har bikket 60, da må du ofte.

Under seilas, på skrå, kan dette være et C-moment. Men, vi gjør det jo alle sammen. Noen ganger med livet som innsats. Første regel ombord, er å holde deg der. Tisse må vi jo, og for oss gutter føles det unødvendig å måtte gå nedenunder ta av klær sette oss ned, ja dere sitter vel dere også?

Ombord på Helmax Egon har skipperen, Fredrik Rode, kommet med et godt tips. – Tissekopp med strikk. Jeg har prøvd den en stund. Tisser aldri mer fra rekka. Båtens Verden takker for tipset. Håper mange lager en lignende.

98_red
Is til båtfolket!

Is-salg i skjærgården

– Ferske rundstykker, is og andre godsaker! Spinkle pikestemmer prøver å vekke oppmerksomhet.

Båtens Verdens reportasjebåt er kommer til Langesundfjorden. Nærmere forklart i Paradisbukta, Jordbukta på Håøya, som det står i sjøkartet. Og de sjarmerende jentene i sin noe slitne GH med 9,9 hk. som raper i giret, glir inn til forventningsfulle kunder.

– Det er her, i Paradisbukta, det er flest kunder. Det er Linnea (11) som fører ordet, mens de andre ekspederer sommerbrune badegjester.

– Bare her drar vi inn 1 000-lappen om dagen. Hun smiler.

– Vi kjøper isen på Rema, og tjener 80 kr pr pakke. Vi sparer alt. Ja, forresten, vi tok ut 500 kr i feriepenger til Polenturen vår.

– Vi har prøvd flere issorter, men nå har vi lært. Bestselgerne er Lollipop, Sandwich og Kroneis.

Trekløveret, som har kreert sin egen sommerjobb, tar med kjølebager og utfordrer kunder som ligger på strendene også.

Dette er et sjarmerende, avkjølende og forfriskende innslag i skjærgården. Båtens Verden applauderer og ønsker de unge forretningsjentene lykke til.

Annonse
IMG_2968_red
Ylva Bencze Rørå (22) har verdens beste sommerjobb som havnevert.

Sommerjobb

– Det er jeg som har den beste. Ja, sommerjobben, altså. Jeg stortrives. Nå er jeg nok litt varm i trøya, og det skyldes ikke været, men at jeg det er fjerde året jeg er her…

Ylva Bencze Rørå (22) studerer internasjonale miljø og utviklingsstudier på NMBU i Ås. – Jeg er fra Son og bor hjemme i feriene. Jeg blir behandlet så fint av alle. Vi har en enestående sjef i Roger Finstad. Han lar meg prøve forskjellige oppgaver.

Sjefen har respekt for oss og viser det. Han oppfordrer oss til å komme med forslag til forbedringer av havna. Det beste med jobben er likevel kundene. Sjefen har sagt fra dag én at 99 % av dem er hyggelige. Den ene % har ikke rett, men havneverten.

Sjefen backer oss alltid, og kommer oss til hjelp. Son Gjestehavn har utrolig mange stamgjester. De er så hyggelige. Jeg gleder meg til å treffe dem igjen. Hvert år. Derfor er denne sommerjobben på Son Gjestehavn så hyggelig. Både for oss ansatte og kundene.

For et smil Ylva har…

Artikkelen sto på trykk i Båtens Verden i 2018, og er skrevet av Bjørn Eckhardt

Endret: 25.05.2020
Tagger: Båtferie