Aktivitet og opplevelse

Å seile om natten er både spennende, krevende og vakkert.

Om natten roer ofte vinden seg og mange velger derfor å seile over en havstrekning for å kunne våkne i en ny havn dagen etter. Men nattseilas er mye mer enn det!

2015-08-02 22.58.43-1
Fra solnedgang til måne. Værfenomen er en av bonusene på nattseilasen.
2014-05-08 22.35.37

Nattseilas kan være en spennende aktivitet i seg selv – og det eneste du behøver er en båt med lanterner og helst noen navigasjonsmidler. Det er helt ufarlig å seile om natten så lenge du tar forhåndsregler og har basiskunnskap om nattnavigasjon.

5552
Ingenting er som å være først til å se solen stå opp!

Det er bortimot 2 000 fyrlykter bare langs norskekysten – som enten står for seg selv rett på grunnen, på en underbygning eller er plassert på stativ eller søyle. Noen er også integrert i bygningsmasser. De har ofte sektorlys og kan navigeres etter – og såkalt fyrnavigasjon eller sektorseilas er en morsom aktivitet hele familien kan være med på.

Er du interessert i båtlivet?

Akkurat nå jobber vi med nye artikler og en videoserie. Meld deg på nyhetsbrev og få varsling når vi publiserer noe nytt!


DSC_0424
I Nord-Norge er det om sommeren lyst hele døgnet.
Annonse

Stemningen på sjøen om natten er ofte helt spesiell. Fargenyanser på himmelen, stillhet og ro, fyrblink og måneskinn gir en ny dimensjon og ramme for båtturen. Å seile inn i solnedgangen og se månen ta over, og få med seg soloppgangen igjen, er noe som er verdt å oppleve. Det er også verdt å legge til at det om sommeren i Nord-Norge er «midtnattsol» og lyst hele døgnet.

Tips! Sett opp en seilingsrute der du legger opp waypunkter og ruta etter fyrsektorer. Ta med familien på båttur ved solnedgang og prøv dere frem i kjent farvann en lørdags kveld!

Endret: 07.06.2020