Hvorfor båtliv?

Det herlige og allsidige båtlivet

Båtlivet må oppleves – og det finnes uendelig mange veier til å oppleve båtglede. Enten det er med en 10-fots jolle på sommeren, fire ukers ferie i en 50-foter eller på krepsefiske om vinteren.

Båtlivet er akkurat det du ønsker at det skal være, og interessen kan utvikles – og nytes – gjennom hele livet, hele året. Hver sin tidsepoke og årstid har faktisk sin sjarm. Har du båt som plattform kan du oppleve kysten, sjøen, naturen, gjestehavnene, byene, det sosiale og lidenskapen.

20170923-DSC_2946

Båtliv er sporty

  • Du må navigere deg mellom holmer og skjær, ta hensyn til vær og vind og spille på lag med naturen og manøvrere (legge til og fra kai). Båtlivet kan handle om å oppdage nye plasser og lære seg mer om sjømannskap og navigasjon.
DSC_0516

Båtliv er variert

  • Du, vennene eller familien er herrer over egen båt. Båtlivet er så variert du vil gjøre det til selv. Det er total frihet å seile langs kysten. Om du vil ha stille og ro kan du finne en plass helt for deg selv, og ønsker du puls og liv, kan du legge til i en travel gjestehavn eller midt i en storby.
Skjermbilde

Båtliv er trygt og sikkert

  • Dyktige kursarrangører tilbyr både båtførerprøven og kystskippersertifikat, og å håndtere båt lærer du ved å kaste deg ut i det, ha respekt for båt og forhold og ta med de tipsene du får her på siden. Det er strenge krav for å produsere og selge båt i Norge, og produsenter av båt, utstyr og motorer er topp moderne verft som tenker sikkerhet og kvalitet. Om du skulle behøve hjelp, finnes en av verdens mest moderne SAR-organisasjoner, Redningsselskapet, langs hele Norskekysten med sine 52 redningsskøyter. Dessuten hjelper båtfolk hverandre, og med VHF om bord kan du enkelt kalle på båter i nærheten om du skulle behøve assistanse.
2019-07-03 14.03.29

Båtliv er på naturens premisser

  • Som båteier er du tett på et rikt fugle- og dyreliv og ikke minst mye natur. Det betyr selvsagt at vi skal vise hensyn når vi ferdes langs kysten, men duverden hvilken naturopplevelse båtlivet gir – og nærmere frisk luft er det vanskelig å komme på land.

Båtliv er sosialt

  • Når du har båt, garanterer vi at terskelen er ekstremt lav for å komme i kontakt med andre båteiere. Under båtpussen i havna, i gjestehavna eller på en holme er det alltid lett å komme i kontakt med andre. Kanskje har de svar på noe du lurer på om båten, eller et stalltips til båtpussen eller hvor neste båttur kan gå? Og plutselig sitter dere på brygga eller på et svaberg med grill og noe godt i glasset! Båtlivet er virkelig sosialt!
2018-06-23 22.10.39-2

Båtliv er idyllisk

  • Hvis du setter ekstra stor pris på naturopplevelser som solnedgang, værfenomener, røde himler, en svane eller to som plutselig kommer bort til båten eller en sel som dukker opp i vannoverflaten, bør du komme deg på sjøen. Været og stemningen langs kysten er ofte helt spesiell og danner idylliske rammer for båtlivet, sommer som vinter. Båtlivet er romantisk og sjarmerende – og skaper uforglemmelige minner med de du er mest glad i.
2016-11-29 15.53.50

Båtliv er opplevelsesrikt

  • Båtlivet byr ofte på opplevelser du ikke er forberedt på. Enten det er å oppdage en ny uthavn (holme/øy) med den perfekte sandstranden eller lagunen, en gjestehavn med et helt utsøkt spisested, eller om naturen og været spiller på lag. Med båt kan du oppleve ekstremt mye forskjellig bare på en dag – og husk, det er ingenting som heter transportetappe på sjøen. For mange er selve båtturen til et sted, målet.
DSC_0190 (2)

Båtliv er mangfoldig

  • Båt ruller ikke på fire hjul og har lengde- og breddebegrensninger. Ei heller er det noe som kan bookes i en katalog. Båtlivet kan nytes like bra med en tresnekke fra 70-tallet, en skjærgårdsjeep på 18 fot til 100 000 kroner som i en cabincruiser eller flybridgebåt på 60 fot. Og det er nettopp det som er så fint med båtlivet – du er en del av det helt uavhengig av hva slags båt og hvor mye inngangspenger du har lagt på bordet. Det gjør det spennende å bare beskue båtparken.
2018-06-26 21.29.20

Båtliv er helsebringende

  • Båtliv handler om total frihetsfølelse. Følelsen du får i det du kaster tauene på brygga og lar livet på land, bli der. Naturopplevelser, dyreliv og ro er synonymt med båtlivet. Med båt får du sjela i vater!
Endret: 21.05.2020