Gir gass med sin drømmemarina

Da Atle Staff overtok hele Hankø Marina for snart ti år siden ønsket han å utvikle et opplevelses- og aktivitetssenter for båtfolk og andre på Hankø. Nå er drømmen nær å bli realitet.

– Hankø Marina og båthavn har vært her i nesten et hundre år. Jeg tror det startet opp rett før krigen, og så har det blitt bygget ut gradvis med årene. Hankø ble tidlig kjent som et feriested for sosieteten, og denne plassen ble en slags hub for dem. Først med båtplasser, så drivstoff og kiosk. Nå har vi eget båtsenter med Brig-RIBer, en fantastisk restaurant på brygga og drivstoff til veldig hyggelige priser. Det er helt klart en av motorene i Hankøsundet, reklamerer Atle Staff.

Ryddet opp

Han begynte å engasjere seg på marinaen tilbake i 2003. – Sammen med tre andre kjøpte vi området for å ta over driften og rett og slett rydde opp. Frem til 2005 leide vi ut driften til et par selskaper, men jeg forsto etterhvert at vi måtte gjøre jobben selv for at marinaen skulle bli perfekt. Et par år senere kjøpte vi resten av området med parkering og båtplasser og ryddet skikkelig opp, bokstavelig talt. I 2009 overtok jeg alt ansvaret selv. Fra da ble den gnisten jeg har i meg nå, tent for alvor. Jeg forsto at det var dette jeg ville drive med.

I båtbransjen er det bare hard jobbing som gjelder, og det lille ekstra får du av det å være i nærheten av sjøen og selve båtgleden. Dette er verdens fineste arbeidsplass. Når det koker er det så mange mennesker at jeg glemmer det, og det hender jeg stopper opp og klyper meg i armen. Hankø er noe spesielt, også utenfor sommersesongen, fortsetter han.

Jeg ønsker at dette skal være et lite opplevelsessenter for båtfolk

Engasjementet hans for Hankø, marinaen og båtlivets gleder viser seg tydelig nå. Atle er nemlig ingen ukjent skikkelse i det maritime miljøet, og beskriver seg selv som en båtjunkie med saltvann i blodet. – Det våte elementet er fantastisk, enten du dykker, padler, seiler eller driver med båtsport. Jeg drømmer om å seile jorda rundt, har tatt alle kurs i astronavigasjon, har dykkerkurs, kystskippern og drevet aktivt med båtsport. Etter å ha feriert med utgangspunkt i Mærrapanna og Hankø i tolv tidlige år, er ringen slutta. Nå har jeg og kona flytta hit og jeg har verdens beste dager, forteller den opprinnelige Oslo-mannen entusiastisk.

IMG_9781_red

Med fenderen ute

Det ligger i kortene at Atle Staff har hatt en rekke forskjellige fritidsbåter gjennom årene. Fra en eldre Riva trebåt fører han fort samtalen inn på lidenskapen for RIBer. – Jeg var blant de første til å ta hjem en stor RIB med innenbords motor i 1997. Det er rått og trendy, men også trygt. Du føler deg som en tryggere og bedre sjåfør med fenderen ute hele tiden. RIBene er tørre, de har god oppdrift og er lett å håndtere, også vektmessig. Jeg har mange helt ferske båtførere som lett håndterer RIBer opp til 6,5 meter uten problem, sier han.

Med årene har det også blitt drevet båtsalg fra marinaen. Lenge har stedet vært kjent som Evinrude- og Mercury-forhandler. Fra i år forhandler Atle og Hankø Marina Mercury og er importør for RIBene fra Brig. I fjor ble det solgt nesten 200 slike i Norge. – Vi er veldig stolte og ydmyke over å forhandle og importere Brig som verdens største RIB-produsent, sier Staff.

Annonse

Opplevelser

– Jeg ønsker at dette skal være et lite senter for båtfolk og andre som er glad i sjøen, og da må vi også kunne tilby nye båter. Vi selger både til forhandlere over hele landet og direkte til kundene på Hankø. Smaken på Brig fikk jeg sammen med TB Rep. Og Service, og vi gjorde mange stunts for å gjøre de populære. Blant annet laget vi «Hankø Edition» med oransje puter, hvit glassfiber og tøffe dekalier. Vi ble ertet for de oransje putene, men faktum er at putene har blitt de nest mest populære nå, kun sort er større. Det ene tok det andre, og for to år siden ble vi importør.

For tre år siden arrangerte vi også vårt første «Hankø Brig Poker-run», men vi har arrangert poker run tre år før det også, men med andre båter. Det er blitt en årlig tradisjon for Brig-eiere med båttur i Fredrikstad- og Hvaler-skjærgården og sosial hygge på marinaen etterpå med konsert og en kjempefest. Vi er opptatt av at folk skal få brukt båtene sine, forteller han.

Endret: 08.07.2020